7 صبح الی 7 بعدازظهر روزهای غیر تعطیل
7 صبح الی 6 بعدازظهر روزهای پنجشنبه

تست تنفسی اوره چگونه انجام می‌شود؟

تاریخ: ۱۴۰۴/۰۴/۲۸ تعداد بازدید: ۲۰

تست تنفسی اوره می‌تواند تشخیص دهد که شما به هلیکوباکتر پیلوری مبتلا هستید یا خیر. این باکتری می‌تواند علت اصلی زخم معده و زخم‌های اثنی عشر باشد. تست تنفسی میکروب معده با استفاده از ویژگی تولید آنزیم اوره آز در این باکتری انجام می‌شود و از طریق اندازه‌گیری کربن دی اکسید در هوای بازدمی پس از بلعیدن یک قرص اوره انجام می‌شود. در واقع در سری اول از شما خواسته می‌شود در یک کیسه بادکنک مانند نفس بکشید و در سری دوم نیز همین کار را انجام خواهید داد. سپس میزان کربن دی اکسید موجود در دو نمونه با یکدیگر سنجیده می‌شود و در صورتی که میزان کربن دی اکسید در بار دوم بیشتر باشد می‌تواند آلودگی به هلیکوباکتر پیلوری را نشان دهد.

تست تنفسی اوره چیست؟

آزمایش تنفسی اوره یا تست UBT چیست؟

تست تنفسی اوره برای تشخیص هلیکوباکتر پیلوری به کار می‌رود. در تست تنفسی اوره که تست تنفسی میکروب معده نیز نامیده می‌شود یک قرص حاوی اوره به فرد داده می‌شود و سپس میزان کربن دی اکسید تولید شده در تنفس فرد اندازه‌گیری می‌شود. از آن جایی که هلیکوباکتر پیلوری آنزیم اوره آز تولید می‌کند اوره را به کربن دی اکسید و آمونیاک تبدیل می‌کند و میزان کربن دی اکسید در تنفس فرد نشان می‌دهد که آیا فرد با این باکتری آلوده شده است یا خیر.

هزینه تست تنفسی اوره UBT

هزینه تست UBT با توجه به مرکز و آزمایشگاهی که قصد دارید در آن آزمایش دهید می‌تواند متفاوت باشد. تست UBT می‌تواند با استفاده از دو نوع کربن ۱۳ و ۱۴ انجام شود و به همین دلیل نیز قیمت آن می‌تواند متفاوت باشد. یکی دیگر از عوامل مؤثر بر روی قیمت این آزمایش هزینه‌های جانبی مانند مشاوره‌های پزشکی و... است که به هزینه‌های پایه اضافه می‌شود. در نهایت با توجه به این که تست UBT خود را با استفاده از بیمه و یا به صورت آزاد انجام دهید نیز هزینه آن متفاوت خواهد بود. هزینه این آزمایش با توجه به آزمایشگاه مورد نظر و موارد ذکر شده می‌تواند تا یک میلیون تومان متغیر باشد.

هزینه تست تنفسی اوره

نحوه انجام تست تنفسی اوره UBT

برای انجام تست تنفسی میکروب معده یک متخصص کل پروسه را برای شما توضیح می‌دهد و به هر سوالی که ممکن است برای شما ایجاد شود پاسخ خواهد داد. سپس از شما یک نمونه تنفسی گرفته می‌شود و بعد از بلعیدن کپسول یا مایعی که حاوی مولکول‌های اوره است نیز یک نمونه دیگر از شما گرفته می‌شود. نمونه‌ها به این صورت جمع‌آوری می‌شوند که از شما خواسته می‌شود در یک کیسه بادکنک مانند و یا یک لوله آزمایش با استفاده از یک نی نفس بکشید. سپس نمونه‌های شما به آزمایشگاه فرستاده می‌شوند و میزان کربن دی اکسید در دو نمونه سنجیده می‌شود و با یکدیگر مقایسه می‌شوند. در صورتی که در نمونه ثانویه شما میزان بیشتری از کربن دی اکسید قرار داشته باشد به این معنی است که شما به عفونت هلیکوباکتر پیلوری مبتلا هستید.

بهترین آزمایشگاه برای تست تنفسی UBT

اگر قصد دارید در کرج آزمایش بدهید می‌توانید تست UBT خود را در آزمایشگاه مرکزی فردیس انجام دهید. این آزمایشگاه بهترین خدمات را برای شما فراهم کرده است و می‌توانید با آرامش خیال و به راحتی آزمایش خود را انجام دهید. آزمایشگاه مرکزی فردیس نتایج آزمایش‌های شما را در کوتاه‌ترین زمان ممکن در اختیار شما قرار خواهد داد و به بهترین نحو پشتیبانی را در اختیار بیماران خود قرار خواهد داد. همچنین در این آزمایشگاه می‌توانید از مشاوره‌های پزشکی مورد نیاز خود استفاده کنید. یکی دیگر از مزایای این آزمایشگاه طرف قرارداد بودن با بیمه‌های مختلف است و تقریباً هر نوع بیمه‌ای که داشته باشید می‌توانید در آزمایشگاه فردیس از آن استفاده کنید.

بهترین آزمایشگاه برای تست تنفسی UBT

شرایط بیمار قبل از تست UBT چگونه باید باشد؟

برای انجام تست تنفسی میکروب معده لازم است شرایطی را از قبل رعایت کنید. مهم‌ترین مواردی که باید رعایت شوند شامل موارد زیر هستند.

  • اگر باردار هستید، بیماری ریوی یا قلبی یا هر بیماری دیگری دارید یا به هر دارویی حساسیت دارید، به پزشک خود اطلاع دهید.
  • لازم است حداقل ۴ هفته پیش از آزمایش هیچ آنتی بیوتیکی مصرف نکنید و دو هفته پیش از آزمایش نیز نباید از مهارکننده‌های پمپ پروتون و یا پپتوبیسمول استفاده کنید.
  • ۴ ساعت پیش از انجام آزمایش چیزی نخورید و ننوشید.

چه زمانی باید آزمایش تنفس اوره انجام شود؟

تست تنفسی میکروب معده در موارد متعددی ممکن است مورد استفاده قرار بگیرد. یکی از رایج‌ترین علل تجویز این آزمایش بروز علائم زخم معده و یا علائم گاستریت در فرد است که می‌توانند شامل موارد زیر باشند.

  1. درد سوزشی یا ساییدگی در قسمت میانی یا بالایی شکم بین وعده‌های غذایی یا شب‌ها.
  2. درد شکمی که با مصرف آنتی‌اسید بهبود می‌یابد.
  3. نفخ
  4. حالت تهوع یا استفراغ

چه زمانی باید آزمایش تنفس اوره انجام شود؟

تشخیص اچ پیلوری با تست تنفسی اوره UBT

پس از این که تست تنفسی میکروب معده را انجام می‌دهید نتیجه می‌تواند مثبت یا منفی باشد. نتیجه منفی به این معنی است که شما به این باکتری آلوده نیستید و نتیجه مثبت می‌تواند نشان دهنده آلودگی و عفونت باشد. نتیجه تست تنفسی میکروب معده در صورتی که مثبت باشد نشان دهنده وجود عفونت فعال است و پزشک شما برای درمان و کنترل راه‌هایی را پیشنهاد می‌دهد که مصرف آنتی بیوتیک‌ها از موارد اصلی این پروسه است. با این حال باید توجه داشته باشید که در میان راه‌های تشخیص هلیکوباکتر پیلوری آزمایش خون نمی‌تواند عفونت فعال و غیرفعال را از یکدیگر تشخیص دهد و مثبت بودن آن می‌تواند به معنای عفونت‌های غیرفعالی که در گذشته وجود داشته‌اند نیز باشد.

مزایای تست تنفسی اوره UBT

همان طور که اشاره کردیم برای تشخیص و درمان هلیکوباکتر پیلوری می‌توان از روش‌های مختلفی استفاده کرد. با این حال تست UBT دارای مزایای زیادی است که آن را تبدیل به روش اصلی برای تشخیص هلیکوباکتر پیلوری کرده است. مهم‌ترین این مزایا شامل موارد زیر هستند.

  • غیرتهاجمی
    این روش بر خلاف خون‌گیری غیر تهاجمی است.

 

  • دقت بالا

تست UBT می‌تواند با دقت ۹۸ درصدی وجود هلیکوباکتر پیلوری را تشخیص دهد.

 

  • سرعت

نتیجه تست UBT به سرعت آماده می‌شود و به زمان زیادی نیاز ندارد.

 

  • قابلیت پیگیری درمان

از این روش می‌توان برای پیگیری درمان استفاده کرد.

 

  • امکان شناسایی عفونت فعال

تست UBT می‌تواند عفونت فعال را تشخیص دهد.

 

  • مناسب برای کودکان و زنان باردار

از آن جایی که این روش غیرتهاجمی است و نیازی به خونگیری نیز ندارد برای کودکان و زنان باردار نیز مناسب است.

عوارض تست تنفسی اوره

تست اوره روشی غیر تهاجمی است و هیچ گونه خطر یا عوارض خاصی ندارد.

تشخیص اچ پیلوری با تست تنفسی اوره

هلیکوباکتر پیلوری چیست؟

هلیکوباکتر پیلوری نوعی باکتری است که می‌تواند معده را آلوده کند و باعث زخم معده، زخم اثنی عشر و در موارد بسیار شدید پیش زمینه‌ای برای سرطان باشد. یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد این باکتری توانایی تولید آنزیم اوره آز است که با استفاده از آن اوره را به آمونیاک و دی اکسید کربن تبدیل می‌کند.

چه کسانی به عفونت هلیکوباکتر پیلوری مبتلا می‌شوند؟

علت خاصی برای ابتلا به هلیکوباکتر پیلوری وجود ندارد. با این حال افرادی که بهداشت ضعیف تری دارند و یا در مناطق شلوغ با بهداشت نامناسب زندگی می کنند احتمال بیشتری برای ابتلا به این باکتری دارند.

انواع روش تشخیص هلیکوباکتر پیلوری

برای تشخیص هلیکوباکتر پیلوری از روش‌های مختلفی می‌توان استفاده کرد. به طور کلی چهار روش اصلی برای تشخیص عفونت هلیکوباکتر پیلوری وجود دارد که شامل موارد زیر هستند.

  • تست تنفسی اوره

تست تنفسی میکروب معده یا تست تنفسی اوره رایج‌ترین روشی است که برای تشخیص عفونت هلیکوباکتر پیلوری به کار می‌رود. در این روش از شما خواسته می‌شود کپسول حاوی اوره یا محلول حاوی آن را ببلعید و یا بنوشید. در صورتی که هلیکوباکتر در بدن شما وجود داشته باشد اوره را به کربن دی اکسید و آمونیاک تبدیل می‌کند و دی اکسید کربن در هوای بازدمی نشان می‌دهد که شما به این باکتری آلوده شده‌اید یا خیر.

 

  • آزمایش مدفوع

آنتی ژن‌ها پروتئین‌های مخصوصی هستند که برای یک نوع باکتری، ویروس و یا سلول وجود دارد و به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند تا آن‌ها را تشخیص دهند. آزمایش مدفوع هلیکوباکتر پیلوری با استفاده از آنتی ژن‌های اختصاصی این باکتری و بررسی وجود آن‌ها در مدفوع آلودگی به این باکتری را تشخیص می‌دهد.

 

  • آزمایش خون

آزمایش خون نیز می‌تواند وجود هلیکوباکتر پیلوری را تشخیص دهد. زمانی که بدن شما با این باکتری رو به رو شود سیستم ایمنی آنتی‌بادی‌های ویژه‌ای تولید می‌کند که با این باکتری مبارزه کنند. این آنتی‌بادی‌ها در خون شما گردش می‌کنند و در جریان خون وجود دارند. در طی آزمایش خون وجود این آنتی‌بادی‌ها در بدن شما مورد بررسی قرار می‌گیرد. یکی از مهم‌ترین معایب آزمایش خون نسبت به آزمایش‌های دیگر این است که این آزمایش نمی‌تواند عفونت فعال را از عفونت‌های غیرفعال گذشته جدا کند و بین آن‌ها تمایز قائل شود.

 

  • آندوسکوپی فوقانی
    آندوسکوپی فوقانی بهترین و دقیق‌ترین راه تشخیص هلیکوباکتر پیلوری است. با این حال در میان روش‌های یاد شده این روش تهاجمی است و به همین دلیل نیز بیش از همه از تست تنفسی اوره برای تشخیص و بررسی عفونت هلیکوباکتر پیلوری استفاده می‌شود. به طور معمول از این روش زمانی استفاده می‌شود که پزشک علاوه بر تشخیص هلیکوباکتر پیلوری به دنبال موارد دیگری نظیر علائم سرطان نیز باشد. همچنین در طی آندوسکوپی پزشک ممکن است علاوه بر تصویر‌برداری نمونه‌برداری نیز انجام دهد و قسمتی از بافت را از معده یا دوازدهه برداشت کند و روی آن‌ها آزمایشات مورد نظر را انجام دهد.
  • ارتباط بین هلیکوباکتر پیلوری و بروز سرطان معده

    مطالعات نشان می‌دهند که بین عفونت هلیکوباکتر پیلوری و سرطان معده ارتباط زیادی وجود دارد. هلیکوباکتر پیلوری می‌تواند باعث التهاب مزمن در معده شود که در طولانی مدت می‌تواند باعث ایجاد سرطان معده شود. در واقع هلیکوباکتر پیلوری به دیواره معده آسیب می‌زند در نتیجه اسید معده می‌تواند به معده آسیب برساند و باعث التهاب و آسیب شود. در نتیجه در صورتی که به موقع برای درمان اقدام نشود و این التهاب برای زمان طولانی ادامه پیدا کند ممکن است باعث ایجاد سرطان معده شود.

    علائم باکتری هلیکوباکتر پیلوری

    هلیکوباکتر پیلوری می‌تواند باعث ایجاد برخی از علائم در فرد شود. برخی از مهم‌ترین و رایج‌ترین این علائم شامل موارد زیر هستند.

    1. درد معده
    2. سوزش معده
    3. نفخ
    4. حالت تهوع
    5. کاهش وزن شدید و ناگهانی
    6. استفراغ
    7. ورم معده
    8. کاهش شدید اشتها
      در موارد شدید‌تر نیز ممکن است با علائم زیر رو به رو شوید.
    9. مشکل در بلع و آشامیدن
    10. کم خونی
    11. مشاهده خون در مدفوع

    علائم باکتری هلیکوباکتر پیلوری

    علت ایجاد عفونت هلیکوباکتر پیلوری چیست؟

    هلیکوباکتر پیلوری می‌تواند به دلایل مختلفی به فرد انتقال پیدا کند و باعث ایجاد بیماری شود. برخی از مهم‌ترین راه‌های ایجاد این عفونت شامل موارد زیر هستند.

    • انتقال از فردی به فرد دیگر

    تماس با بزاق، مدفوع، استفراغ و همچنین بوسه با فرد آلوده ممکن است اتفاق بیفتد.

     

    • آب یا غذا آلوده

    آب یا غذا آلوده می‌تواند باعث انتقال این باکتری به فرد و ایجاد بیماری شود.

     

    • شرایط بهداشتی ناایمن

    در صورتی که در محل زندگی شما شرایط بهداشتی مناسب نباشد نیز ممکن است این باکتری به شما منتقل شود و باعث ایجاد بیماری در فرد شود.

     

    • رعایت نکردن بهداشت فردی

    رعایت بهداشت فردی می‌تواند باعث کاهش شانس ابتلا به هلیکوباکتر پیلوری شود. مواردی مانند شستن دست‌ها برخلاف ساده به نظر رسیدن می‌تواند تأثیر بسیار زیادی در جلوگیری از ابتلا به هلیکوباکتر پیلوری داشته باشد.

     

    جمع‌بندی
    هلیکوباکتر پیلوری یکی از عوامل اصلی ایجاد زخم معده و اثنی عشر است. راه‌های مختلفی برای تشخیص این باکتری وجود دارد با این حال تست UBT رایج‌ترین روش تشخیص است زیرا یک روش دقیق و غیر تهاجمی است. در صورتی که با علائم زخم معده و ابتلا به هلیکوباکتر رو به رو شوید پزشک برای شما این تست را در نظر می‌گیرد.

     

     

    مورد تایید و بازبینی شده توسط:
    دکتر مهران غزالی بینا(فلوشیپ علوم آزمایشگاهی)


    • clevelandclinic.org
    • chelwest.nhs.uk
    • mayocliniclabs.com
    • webmd.com
    آخرین مقالات
    آزمایش CRP چیست؟

    آزمایش CRP چیست؟

    ۱۴۰۴/۰۴/۲۴ تعداد بازدید : ۴۳
    آزمایش ویتامین دی چیست؟

    آزمایش ویتامین دی چیست؟

    ۱۴۰۴/۰۴/۲۱ تعداد بازدید : ۳۰۳۹
    آزمایش قبل از ازدواج

    آزمایش قبل از ازدواج

    ۱۴۰۴/۰۴/۱۲ تعداد بازدید : ۱۵۹
    آزمایش fbs چیست؟

    آزمایش fbs چیست؟

    ۱۴۰۴/۰۳/۱۹ تعداد بازدید : ۲۰۴
    آزمایش fsh چیست؟

    آزمایش fsh چیست؟

    ۱۴۰۴/۰۳/۱۰ تعداد بازدید : ۳۴۵
    روش‌های تشخیص ناباروری در زنان

    روش‌های تشخیص ناباروری در زنان

    ۱۴۰۴/۰۳/۰۷ تعداد بازدید : ۱۴۲
    آزمایش اسپرم چیست؟

    آزمایش اسپرم چیست؟

    ۱۴۰۴/۰۳/۰۵ تعداد بازدید : ۱۵۴
    علائم زگیل تناسلی در زنان و مردان

    علائم زگیل تناسلی در زنان و مردان

    ۱۴۰۴/۰۳/۰۳ تعداد بازدید : ۲۰۸
    پرکاری تیروئید چیست؟

    پرکاری تیروئید چیست؟

    ۱۴۰۴/۰۲/۲۲ تعداد بازدید : ۱۹۹
    پرسش و پاسخ تست تنفسی اوره چیست؟
    به طور کلی زمان آماده شدن نتایج به آزمایشگاهی که در آن آزمایش می‌دهید بستگی دارد. با این حال به طور معمول نتایج پس از ۲ روز آماده خواهند شد.
    نتیجه تست تنفسی میکروب معده به صورت مثبت یا منفی گزارش می‌شود.
    در میان روش‌های موجود برای تشخیص هلیکوباکتر پیلوری آندوسکوپی دقیق‌ترین روش است با این حال این روش تهاجمی است و به همین دلیل نیز از تست تنفسی میکروب معده بیش از روش‌های دیگر استفاده می‌شود. در هر صورت بهترین روش به شرایط شما بستگی دارد و باید توسط پزشک متخصص تشخیص داده شود.

    ارسال نظر

    دیدگاه

    تماس با ما