7 صبح الی 7 بعدازظهر روزهای غیر تعطیل
7 صبح الی 6 بعدازظهر روزهای پنجشنبه

نکات مهم درباره تست آنتی مولرین هورمون(AMH)

تاریخ: ۱۴۰۴/۰۱/۱۸ تعداد بازدید: ۳۵۲

هورمون آنتی مولرین(‎ (AMHچیست؟

Anti Mullerian hormone یک هورمون گلیکوپروتئینی است که از نظر ساختاری مربوط به اینهیبین و اکتیوین از فاکتور رشد تبدیل‌کننده بتا است که نقش کلیدی آن در تمایز رشد و فولیکولوژنز است. آنتی مولرین هورمون، هورمونی است که در بدن مردان توسط بیضه‌ها و در زنان توسط تخمدان‌ها ساخته می‌شود. این هورمون در مردان و زنان دارای نقش‌های متفاوتی است. 

اهمیت هورمون مهار‌کننده مولرین در انسان چیست؟ ‏

Anti Mullerian hormone دارای نقش‌های زیادی در بدن انسان است و به همین جهت نیز دارای اهمیت بسیار زیادی است. این هورمون باعث رشد اندام‌های جنسی در جنین می‌شود و در باقی طول زندگی نیز می‌تواند بر موارد مختلفی مؤثر باشد که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

هورمون آنتی مولرین چیست؟

آزمایش آنتی مولرین هورمون چیست؟

آزمایش آنتی مولرین هورمون همان طور که از نام آن مشخص است میزان هورمون آنتی مولرین را در خون اندازه‌گیری می‌کند. این آزمایش در تشخیص بسیاری از مشکلات و بیماری‌ها مانند ناباروری، سندرم تخمدان پلی کیستیک و وضعیت یائسگی در خانم‌ها و بررسی وضعیت سلامت بیضه‌ها در آقایان استفاده می‌شود.

آزمایش آنتی مولرین هورمون چه چیزی را مشخص می‌کند؟

پزشک به دلایل مختلفی ممکن است برای شما آزمایش Anti Mullerian hormone را تجویز کند. با این حال یکی از مهم‌ترین مواردی که توسط آزمایش آنتی مولرین هورمون مشخص می‌شود وضعیت باروری است. در واقع نتایج این آزمایش اطلاعات مختلفی را از نظر وضعیت سلامت باروری شما برای پزشک مشخص می‌کند. از موارد دیگری که آزمایش آنتی مولرین هورمون می‌تواند در تشخیص و پیگیری آن‌ها مؤثر باشد می‌توان به سندروم تخمدان پلی کیستیک، بررسی یائسگی زودرس، پیگیری سرطان‌های تخمدان و بررسی وضعیت بیضه‌ها اشاره کرد. 

می‌خوای همین الان آزمایش AMH بدی؟

با نمونه‌گیری در محل، راحت و سریع آزمایش بده و جوابتو آنلاین دریافت کن.

درخواست نمونه گیری در منزل

علت تجویز آزمایش مولرین هورمون چیست؟

آزمایش آنتی مولرین هورمون می‌تواند به دلایل بسیار مختلفی تجویز شود. برخی از مهم‌ترین مواردی که می‌توانند به عنوان علت برای تجویز این تست تلقی شوند شامل موارد زیر هستند.

  • ارزیابی سلامت تخمدان‌ها
  • برنامه‌ریزی برای درمان لقاح آزمایشگاهی (IVF)
  • علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) از جمله: قاعدگی نامنظم یا عدم وجود پریود(آمنوره)، آکنه، مو‌های بیش از حد روی صورت، سینه، شکم یا ران‌ها، ریزش مو در سر(طاسی با الگوی مردانه)، افزایش وزن و لکه‌های تیره پوستی.
  • تحت درمان انواع خاصی از سرطان تخمدان

 

این آزمایش می‌تواند نشان دهد که درمان چه قدر موثر است بعلاوه پس از درمان نیز می‌تواند برای ارزیابی بازگشت احتمالی سرطان استفاده شود. نوزاد یا کودک مذکری که بیضه در کیسه بیضه ندارد، ممکن است به آزمایش AMH نیاز داشته باشد تا مشخص شود که آیا بیضه‌های سالمی در داخل بدن وجود دارد یا خیر.

علت تجویز آزمایش مولرین هورمون چیست؟

دلایل احتمالی افزایش و کاهش آنتی مولرین هورمون

آنتی مولرین هورمون به دلایل مختلفی ممکن است افزایش یا کاهش پیدا کند. برخی از مهم‌ترین دلایل احتمالی افزایش و کاهش آنتی مولرین هورمون شامل موارد زیر هستند.
۱. در خانم‌های یائسه مقادیر این هورمون در بدن بسیار کاهش پیدا می‌کند به طوری که کمتر از میزان حد تشخیص می‌شود.
۲. در افراد مبتلا به نارسایی زودرس تخمدان، آنتی مولرین هورمون به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد.
۳. پس از شیمی درمانی سطوح AMH کاهش می‌یابد.
۴. در صورتی که تحت تأثیر بیماری‌ها یا مشکلات مختلف، تخمدان‌ها بیش از حد تحریک شوند، سطح آنتی مولرین هورمون افزایش می‌یابد.
۵. در کیس‌های سندروم تخمدان پلی کیستیک سطوح AMH افزایش پیدا می‌کند و می‌تواند ۲ تا ۵ برابر بالاتر از دامنه مرجع باشد.
۶. در کودکانی که ابهام جنسیت وجود دارد سطح هورمون AMH می‌تواند بالا باشد که نشان دهنده وجود بافت بیضه‌ است و در صورتی که سطح این هورمون پایین باشد نشانگر عدم وجود بافت بیضه است.

آیا سطوح پایین ‏AMH‏ قابل درمان است؟

برخی از تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف ویتامین D و DHEA می‌تواند به میزان کمی باعث افزایش آنتی مولرین هورمون شود. با این حال تا به حال راه قطعی برای افزایش آنتی مولرین هورمون در بدن وجود ندارد. برخی از دیگر مواردی که می‌توانند باعث افزایش سلامت تخمدان‌ها شوند و از این طریق بر روی افزایش آنتی مولرین هورمون نیز تأثیر‌گذار باشند شامل موارد زیر هستند.

  • تغذیه درست شامل مقادیر مناسب از میوه و سبزیجات، کربوهیدرات‌ها، غذا‌های دریایی و فیبر
  • مکمل‌ها نظیر ویتامین ‏D۳‎، کوآنزیم ‏Q۱۰‎، اینوزیتول، ال – آرژنین
  • ورزش و افزایش فعالیت بدنی
  • کنترل و کاهش استرس
  • قطع سیگار 
  • آیا سطوح پایین ‏AMH‏ قابل درمان است؟

    چه افرادی باید تست ذخیره تخمک بدهند؟

    افراد مختلفی ممکن است نیاز به انجام تست آنتی مولرین هورمون داشته باشند. مهم‌ترین این افراد شامل افراد زیر هستند.

    1. زنان کمتر از ۳۸ سال
      آزمایش آنتی مولرین هورمون در این افراد می‌تواند کمک کند تا از وضعیت سلامت تخمدان‌ها اطلاع پیدا کنند. در صورتی که ذخیره تخمدانی در این افراد پایین باشد این افراد باید سریع‌تر برای بارداری اقدام کنند تا شانس خود را در باروری افزایش دهند.
    2. افراد دارای سابقه ذخیره تخمدانی پایین به صورت خانوادگی
    3. افراد مبتلا به بیماری‌های خود ایمنی
    4. افراد با سابقه شیمی درمانی
    5. افراد دارای سابقه جراحی تخمدان
    6. افرادی که می‌خواهند از روش‌های خاص مانند IVF برای بارداری استفاده کنند ‏

    آیا تست‌های مربوط به ذخیره تخمدانی برای برنامه‌ریزی دوران باروری زندگی قابل اعتمادند؟

    آزمایش آنتی مولرین هورمون می‌تواند اطلاعات خوبی از میزان ذخایر تخمدانی و شرایط باروری شما ارائه کند اما نمی‌توان به طور صد در صد به آن اعتماد کرد.عوامل مختلف و متعددی می‌توانند بر روی ناباروری موثر باشند. برخی ازمهم‌ترین این عوامل شامل موارد زیر هستند:

  • فاکتور‌های فردی
  • فاکتور‌های ژنتیکی
  • فاکتور‌های نژادی
  • فاکتور‌های محیطی
  • روش زندگی
    تغییر در هر یک از این موارد می‌تواند بر روی بارداری شما تأثیر‌گذار باشد و ریسک ناباروری را افزایش دهد.

    تفسیر آزمایش AMH چگونه است؟

    آزمایش آنتی مولرین هورمون با توجه به علتی که برای آن تجویز شده است تفسیر می‌شود. اگر این آزمایش برای بررسی شرایط بارداری و مشکلات ناباروری تجویز شده باشد پزشک نتیجه آن را با توجه به آزمایش‌های تکمیلی دیگری که در نظر گرفته است برای شما توضیح می‌دهد. به طور کلی سطح بالای آنتی مولرین هورمون نشان می‌دهد که شما تعداد زیادی تخمک برای بارداری دارید و هرچه میزان این هورمون کمتر باشد نشان می‌دهد که ذخیره تخمکی شما در حال کاهش است.
  •  

    اگر از نظر سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) مورد آزمایش قرار گرفته‌اید، سطح بالای این هورمون می‌تواند نشانه‌ای از ابتلا به این بیماری باشد. توجه داشته باشید که این آزمایش به تنهایی نمی‌تواند وجود قطعی سندروم تخمدان پلی کیستیک را تایید یا رد کند اما می‌تواند نشانه‌ای از ابتلا باشد. اگر برای یائسگی آزمایش شده‌اید، AMH پایین ممکن است به این معنی باشد که شما در حال نزدیک شدن به یائسگی هستید.

     

    اما نتایج آزمایش AMH نمی‌تواند پیش‌بینی کند که چه مدت تا یائسگی زمان دارید. اگر نتیجه آزمایش شما هیچ AMH را در خون شما نشان نداد، به این معنی است که شما در دوران یائسگی هستید. اگر کمتر از ۴۰ سال سن دارید و علائم یائسگی دارید، سطح AMH که کمتر از میانگین سن شما است ممکن است نشانه نارسایی اولیه تخمدان باشد.اگر برای سرطان تخمدان تحت درمان هستید، کاهش AMH معمولاً به این معنی است که درمان شما کارآمد است. اگر AMH افزایش یابد، ممکن است به این معنی باشد که درمان شما مؤثر نیست یا سرطان بازگشته است.

     

    اگر نوزاد یا کودک پسر برای بیضه‌های نزول نکرده آزمایش شود: سطوح نرمال آنتی مولرین هورمون نشان می‌دهد که بیضه‌ها سلامت هستند و فقط نزول نکرده‌اند که این وضعیت را به طور معمول می‌توان با جراحی یا هورمون درمانی کنترل کرد. در صورتی که سطوح آنتی مولرین هورمون در بدن این کودکان کاهش پیدا کرده باشد ممکن است مشکلات جدی‌تری وجود داشته باشد که نیاز به بررسی بیشتر دارد.

     

    بیشتر بخوانید: آزمایش LH چیست و چه مواردی را بررسی می‌کند؟

     

    تفسیر آزمایش AMH چگونه است؟

    شرایط انجام آزمایش AMH

    برای انجام آزمایش آنتی مولرین هورمون لازم است که بیمار ۱۲ ساعت قبل از انجام تست از مولتی ویتأمین‌ها و مکمل‌های غذایی که سرشار از بیوتین هستند استفاده نکند. بیوتین معمولاً در ساختار مکمل‌های مو، پوست و ناخن به مقادیر قابل توجهی وجود دارد.

    تست‌های مرتبط با آزمایش AMH 

    آزمایش آنتی مولرین هورمون به طور معمول با مجموعه‌ای از آزمایشات تکمیلی دیگر تجویز می‌شود. برخی از تست‌های رایجی که همراه با آزمایش آنتی مولرین هورمون انجام می‌شوند شامل آزمایش کروموزوم، سایر آزمایش‌های هورمونی و اسکن اولتراسوند برای بررسی اندام‌های جنسی و غدد داخل بدن است.

    چه بیماری‌هایی بر نتیجه آزمایش AMH تاثیر گذار است؟

    برخی از عوامل وجود دارند که می‌توانند بر نتیجه تست آنتی مولرین هورمون تأثیر‌گذار باشند و با آن تداخل ایجاد کنند. برخی از مهم‌ترین این عوامل شامل موارد زیر هستند.

    • بیوتین

    غلظت بالای ۳۰ نانوگرم بر میلی لیتر بیوتین می‌تواند در نتیجه آزمایش آنتی مولرین هورمون تداخل ایجاد کند. به همین دلیل نیز افرادی که دوز‌های بالایی از بیوتین را دریافت می‌کنند حداقل تا ۱۲ ساعت پس از آخرین دوز مصرفی نباید این تست را انجام دهند.

    • برخی از دارو‌ها مانند Cetrotide (cetrorelix)، Ovitrelle، Endometrin (پروژسترون) و فولیستاتین می‌توانند در نتیجه این تست اختلال ایجاد کنند. افرادی که در ۱ تا ۲ هفته قبل از آزمایش از این دارو‌ها استفاده کرده‌اند ممکن است نتایج قابل اعتمادی از این تست دریافت نکنند.
    • تیتر‌های بسیار بالای آنتی‌بادی‌ها

    در برخی از موارد نادر ممکن است تیتر‌های بسیار بالای آنتی‌بادی‌ها با نتایج آزمایش آنتی مولرین هورمون تداخل ایجاد کنند. در صورتی که نتیجه با تظاهرات بالینی مرتبط نباشد باید به آزمایشگاه مورد نظر اطلاع‌رسانی شود.

    چه بیماری‌هایی بر نتیجه آزمایش AMH تاثیر گذار است؟

    اهمیت هورمون مهار‌کننده‌ی مولرین در انسان چیست؟

    Anti Mullerian hormone دارای نقش مهمی در بدن است و از اهمیت بسیاری برخوردار است. در نوزادان متولد نشده آنتی مولرین هورمون به تشکیل اندام‌های تناسلی کمک می‌کند. در واقع پس از مشخص شدن ترکیب ژنتیکی که جنسیت جنین را مشخص می‌کند آنتی مولرین هورمون و برخی هورمون‌های دیگر باعث رشد و تمایز اندام‌های جنسی می‌شوند.

     

    در هفته‌های اولیه بارداری جنین دختر یا پسر دارای مجموعه‌ای از لوله‌ها و مجاری تحت عنوان مجاری مولر هستند. در جنین پسر سطح نسبتاً بالایی از آنتی مولرین هورمون تولید می‌شود که باعث کوچک شدن مجاری مولر و رشد اندام‌های مردانه می‌شود. در جنین دختر سطح Anti Mullerian hormone بسیار پایین است که باعث می‌شود مجاری مولر به رحم، لوله‌های فالوپ و قسمت بالایی واژن تبدیل شوند. زمانی که فرد به دوره بلوغ می‌رسد فولیکول‌های موجود در تخمدان‌ها شروع به ساخت مقادیر بیشتری از این هورمون می‌کنند.

     آزمایش هورمون آنتی مولرین (AMH) چگونه انجام می‌شود؟

    نمونه مورد نیاز برای انجام این آزمایش نمونه خون است. متخصص مراقبت‌های بهداشتی برای انجام این آزمایش از بازوی شما یک نمونه خون می‌گیرد که به طور معمول کمتر از ۵ دقیقه طول می‌کشد و تنها ممکن است کمی احساس سوزش کنید اما با خطر جدی یا حائز اهمیتی رو به رو نخواهید شد.

    آزمایش آنتی مولرین و ارتباط آن با سن

    هورمون آنتی مولرین هم در زنان و هم در مردان وجود دارد و مقادیر نرمال آن تحت تأثیر مواردی مانند سن و جنس بیمار قرار می‌گیرد.

     آزمایش هورمون آنتی مولرین چگونه انجام می‌شود؟

    زمان انجام آزمایش هورمون آنتی مولرین

    بهترین زمان برای انجام آزمایش آنتی مولرین هورمون روز سوم قاعدگی است.

    این تست به چه نام‌های دیگری شناخته می‌شود؟

    آزمایش آنتی مولرین هورمون با نام‌های دیگر تست هورمون AMH، هورمون بازدارنده مولر، MIH، عامل بازدارنده مولر، MIF، ماده بازدارنده مولر، MIS نیز شناخته می‌شود.

    آزمایش آنتی مولرین هورمون در چه مواردی استفاده می‌شود؟

    یکی از پرکاربرد‌ترین مواردی که برای تشخیص و پیگیری آن از آزمایش آنتی مولرین هورمون استفاده می‌شود تشخیص ناباروری‌های مربوط به زنان است. انجام آزمایش آنتی مولرین هورمون در موارد ناباروری می‌تواند اطلاعات مختلفی را به پزشک بدهد. برخی از مهم‌ترین این اطلاعات شامل موارد زیر هستند. 

    • بررسی ذخایر تخمدانی 

    آزمایش آنتی مولرین هورمون می‌تواند بررسی کند که چه تعداد تخمک در تخمدان‌های شما باقی مانده است. با این حال این آزمایش نمی‌تواند اطلاعاتی در مورد میزان سلامت تخمک‌های شما و توانایی آن‌ها در بارداری توضیحی ارائه کند. 

    • ارزیابی پاسخ به درمان 

    به طور عادی در هر ماه تخمدان یک تخمک آزاد می‌کند. با این حال اگر شما تصمیم داشته باشید از طریق لقاح آزمایشگاهی باردار شوید دارو‌هایی برای شما در نظر گرفته می‌شود که باعث آزاد‌سازی تعداد زیادی تخمک به صورت همزمان می‌شود که این تخمک‌ها با اسپرم مخلوط می‌شوند و جنین‌های ایجاد شده یا منجمد می‌شوند و یا در بدن شما قرار می‌گیرند. در واقع آزمایش آنتی مولرین هورمون به پزشک کمک می‌کند تا تشخیص دهد چه دوزی از دارو‌های ناباروری را باید برای بیمار تجویز کند تا بهترین پاسخ ممکن ایجاد شود. 

    • بررسی وضعیت یائسگی 

    یکی دیگر از مواردی که برای بررسی آن از آزمایش آنتی مولرین هورمون استفاده می‌شود بررسی وضعیت یائسگی است. زمانی که سن خانم‌ها افزایش پیدا می‌کند تعداد تخمک‌ها کاهش پیدا می‌کند که در نتیجه آن میزان Anti Mullerian hormone نیز کاهش می‌یابد. این آزمایش می‌تواند یائسگی زودرس را که در سن ۴۰ تا ۴۵ سالگی اتفاق می‌افتد بررسی کند با این حال این آزمایش نمی‌تواند زمان یائسگی را پیش‌بینی کند.

     

    از دیگر کاربردهای آزمایش آنتی مولرین هورمون بررسی بیماری‌هایی است که باعث افزایش سطح آنتی مولرین هورمون می‌شود که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، یک اختلال هورمونی است که می‌تواند باعث ناباروری شود 
  • انواع خاصی از سرطان تخمدان 
  •  

    از دیگر مواردی که در آن از آزمایش آنتی مولرین هورمون استفاده می‌شود نیز می‌توان به کاربرد این آزمایش در نوزادان و کودکان اشاره کرد. بررسی سلامت بیضه‌ها در نوزادان یا کودکان پسری که نزول بیضه‌ها در آن‌ها اتفاق نیافتاده است از کاربرد‌های دیگر این آزمایش است. در صورتی که سطح آنتی مولرین هورمون در این کودکان نرمال باشد می‌توان نتیجه گرفت که بیضه‌ها سالم هستند و تنها در جای خود قرار نگرفته‌اند اما درصورتی که سطح این هورمون نرمال نباشد بیماری‌ها یا مشکلات زمینه‌ای می‌توانند وجود داشته باشند. 

    آزمایش آنتی مولرین هورمون در چه مواردی استفاده می‌شود؟

    مقدار نرمال آنتی مولرین هورمون بر اساس سن 

    مقادیر نرمال آنتی مولرین هورمون تحت تأثیر موارد مختلفی قرار می‌گیرد. با این حال به طور کلی می‌توان میزان نرمال آنتی مولرین هورمون را بر اساس سن به صورت زیر بررسی کرد.

  • در جنس مذکر سطح Anti Mullerian hormone در کودکی بالا است و تا زمان بلوغ نیز بالا می‌ماند و پس از آن شروع به کاهش می‌کند.
  • در کودکان دختر سطح آنتی مولرین هورمون پایین است و در دوران بلوغ افزایش پیدا می‌کند.
  • زنان جوان که در سنین باروری قرار دارند هرچه سطح بالاتری از Anti Mullerian hormone داشته باشند از نظر باروری برای آن‌ها بهتر است و در واقع نشان می‌دهد که تخمدان‌ها منبع بیشتری از تخمک‌ها دارند. هرچه سن خانم‌ها افزایش پیدا می‌کند تعداد تخمک‌ها کاهش پیدا می‌کند که باعث کاهش مقادیر آنتی مولرین هورمون می‌شود به طوری که در زمان یائسگی سطح این هورمون در بدن به صفر می‌رسد.

     رنج نرمال آنتی مولرین هورمون

    به طور کلی مقادیر رفرنس به صورت زیر تعریف می‌شوند.
  • دختر زیر ۲ سال: کمتر از ۵ نانوگرم بر میلی لیتر
  • دختر ۲ تا ۱۲ ساله: کمتر از ۱۰ نانو گرم بر میلی لیتر
  • خانم ۱۳ تا ۴۵ ساله: بین ۱ تا ۱۰ نانوگرم بر میلی لیتر
  • خانم بالای ۴۵ ساله: کمتر از ۱ نانوگرم بر میلی لیتر
  • پسر زیر ۲ سال: ۱۵ تا ۵۰۰ نانوگرم بر میلی لیتر
  • پسر ۲ تا ۱۲ ساله: ۷ تا ۲۴۰ نانوگرم بر میلی لیتر
  • آقایان با سن بیشتر از ۱۲سال: ۰. ۷ تا ۲۰ نانوگرم بر میلی لیتر
  •  

    لازم است به این نکته توجه شود که محدوده مرجع می‌تواند در آزمایشگاه‌های مختلف با توجه به روش‌های مورد استفاده و نوع کیت‌ها متفاوت باشد.

     رنج نرمال آنتی مولرین هورمون

    آیا آزمایش آنتی مولرین هورمون باید در دوران قاعدگی انجام شود؟

    همانطور که گفتیم بهترین زمان برای انجام آزمایش آنتی مولرین هورمون روز سوم قاعدگی است. 

     

    جمع‌بندی 
    آنتی مولرین هورمون یکی از هورمون‌هایی است که در بدن زنان و مردان وجود دارد و سطوح غیر طبیعی آن می‌تواند باعث ایجاد بیماری‌ها و مشکلات مختلفی شود. از این آزمایش در موارد مختلفی مانند بررسی ناباروری، بارداری با لقاح آزمایشگاهی، بررسی تخمدان‌های پلی کیستیک و سرطان تخمدان در زنان استفاده می‌شود. از دیگر موارد کاربرد این تست می‌توان به بررسی علت عدم نزول بیضه‌ها در کودکان پسر و بررسی ابهام جنسیتی نیز اشاره کرد.

     

    همچنین این آزمایش می‌تواند در تشخیص یائسگی زودرس و بررسی ذخایر تخمدانی نیز موثر واقع شود. اگرچه این تست‌ها نمی‌توانند به طور قطعی شرایط را مشخص کنند اما می‌توانند اطلاعات خوبی را در اختیار بیمار قرار دهند. در صورتی که مقادیر این هورمون در بدن پایین باشد می‌توان با تغییراتی در سبک زندگی و مصرف برخی از مکمل‌ها آن را افزایش داد. 

     

     

    مورد تایید و بازبینی شده توسط:
    دکتر مهران غزالی بینا(فلوشیپ علوم آزمایشگاهی)
     


    • medlineplus.gov
    آخرین مقالات
    تست آلرژی چیست؟

    تست آلرژی چیست؟

    ۱۴۰۴/۰۲/۰۶ تعداد بازدید : ۳۳
    کم کاری تیروئید چیست؟

    کم کاری تیروئید چیست؟

    ۱۴۰۴/۰۲/۰۳ تعداد بازدید : ۵۱
    ویروس hpv چیست؟

    ویروس hpv چیست؟

    ۱۴۰۴/۰۱/۲۵ تعداد بازدید : ۹۸
    آزمایش Cystatin c چیست؟

    آزمایش Cystatin c چیست؟

    ۱۴۰۴/۰۱/۲۳ تعداد بازدید : ۱۰۲
    آزمایش کالپروتکتین چیست؟

    آزمایش کالپروتکتین چیست؟

    ۱۴۰۴/۰۱/۲۰ تعداد بازدید : ۲۲۵
    آزمایش پرولاکتین(PRL) برای چیست؟

    آزمایش پرولاکتین(PRL) برای چیست؟

    ۱۴۰۴/۰۱/۱۶ تعداد بازدید : ۱۵۷
    آزمایش LH چیست؟

    آزمایش LH چیست؟

    ۱۴۰۴/۰۱/۰۶ تعداد بازدید : ۵۰۶
    سندرم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

    سندرم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

    ۱۴۰۳/۱۲/۲۲ تعداد بازدید : ۱۵۰
    علائم بیماری هاشیموتو چیست؟

    علائم بیماری هاشیموتو چیست؟

    ۱۴۰۳/۱۲/۲۰ تعداد بازدید : ۲۹۴
    آزمایش پروتئین اپیدیدیم انسانی  HE4 چیست؟

    آزمایش پروتئین اپیدیدیم انسانی HE4 چیست؟

    ۱۴۰۳/۱۲/۱۸ تعداد بازدید : ۲۸۴
    پرسش و پاسخ آزمایش آنتی مولرین هورمون چیست؟

     آزمایش آنتی مولرین هورمون برای انجام شدن به تجهیزات خاصی نیاز دارد و به همین دلیل نیز در برخی از موارد ممکن است نیاز باشد تا نمونه شما به آزمایشگاه مرجع فرستاده شود. این آزمایش به طور کلی می‌تواند بین ۱ تا چندین روز طول بکشد. 
    در نهایت پزشک شما با توجه به آزمایشگاهی که در آن تست خود را انجام داده‌اید و دلیل انجام تست نتایج شما را تفسیر می‌کند و استراتژی‌های درمانی مؤثر را برای شما در نظر می‌گیرد.

    ارسال نظر

    دیدگاه

    تماس با ما