سرطان ســــینه یكی از شایع ترین سرطانها در میان زنان محسوب میشود و سالانه 7 هزار زن ایرانی به این سرطان مبتلا میشوند. عوامل خطر یا ریسک فاکتورهای مهم برای ایجاد سرطان پستان عبارتند از:
بیماری سرطان سینه مانند سایر بیماریهای سرطان، 4 مرحله اول تا چهارم دارد. در ادامه با مراحل بیماری سرطان آشنا خواهیم شد.
در سرطان سینه، مبتلایان شانس بالایی برای زنده ماندن داشته و پس از درمان، احتمال بازگشت و عود مجدد بیماری وجود دارد و بنابراین بیماران مبتلا به سرطان سینه باید تحت نظر پزشك معالج قرار بگیرند.
بهتر است هنگام مواجه با این علائم، انها را جدی بگیرید. از جمله علائم سرطان پستان عبارتند از:
افزایش سن یکی از عوامل افزایش خطر سرطان سینه می باشد که در خانمهای ۴۰ ساله و بالای ۴۰ سال احتمال ابتلا به این بیماری افزایش می یابد در مردان نیز سرطان سینه رخ می دهد؛ اگرچه ۹۹درصد سرطان سینه در زنان بروز می کند.
سابقه خانوادگی، در این بیماری عامل مهمی محسوب می شود مثلا در خانمهایی که مادرشان، خواهر یا کسی در خانواده نزدیکشان مثل خاله ها سابقه سرطان سینه داشته باشند، احتمال سرطان سینه در آنان افزایش می یابد مخـصوصا اگر در سنین قبل از ۵۰ سالگی تشخیص سرطان سینه داده شده باشند.
خانمهایی که ژن BRCA ۱ و BRCA 2 را دارند، احتمال گســـــترش سرطان سـینه در آنها بیشتر است. تا قبل از اینکه تغییراتی ارثی در فرد دچار سرطان ایجاد شود با آزمایشهای ژنتیکی می توان مشخص کرد که آیا فرد دچار جـهش ژنتیکی می باشد یا خیر، که راههایی است برای جلوگیری یا به تعویق انداختن سرطان سینه در خانمهایی که دچار جـهش ژنی هستند.
تهیه کننده: ملاحت حجت پناهی
ارسال نظر