7 صبح الی 7 بعدازظهر روزهای غیر تعطیل
7 صبح الی 6 بعدازظهر روزهای پنجشنبه

نقش تغذيه در درمان و پيشگيری از پوكی استخوان

تاریخ: ۱۳۹۴/۰۸/۰۳ تعداد بازدید: ۲۸۸

به‌روزرسانی در تاریخ: 16 تیر 1404

 

 

پوکی استخوان یک بیماری ناتوان‌کننده است که منجر به شکستگی‌های میکروسکوپی، افزایش عوارض و مرگ و میر و افزایش هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی می‌شود. ترویج عادات سالم برای کاهش خطر پوکی استخوان بسیار مهم است.

 

اطمینان از مصرف کافی کلسیم، ویتامین D و پروتئین در رژیم غذایی - و همچنین انجام ورزش منظم با تحمل وزن و ترک عادات مضر مانند مصرف الکل و سیگار کشیدن - به بهبود کیفیت استخوان کمک می‌کند. به نظر می‌رسد سایر مواد مغذی نیز تأثیر بیشتری دارند. در این مطلب قصد داریم همه چیز را درباره نقش تغذیه در درمان و پیشگیری از پوکی استخوان بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

نقش تغذيه در درمان و پيشگيری از پوكی استخوان

علت ایجاد پوکی استخوان چیست؟

پوکی استخوان زمانی رخ می‌دهد که توده استخوانی زیادی از دست می‌رود و تغییراتی در ساختار بافت استخوان ایجاد می‌شود. برخی از عوامل خطر ممکن است منجر به ایجاد پوکی استخوان شوند یا احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش دهند.

 

بسیاری از افراد مبتلا به پوکی استخوان چندین مورد از فاکتور‌های خطر را با هم دارند، اما برخی دیگر که به پوکی استخوان مبتلا می‌شوند ممکن است هیچ پیش زمینه خاصی نداشته باشند. برخی از فاکتور‌های خطر ابتلا به پوکی استخوان قابل اجتناب هستند و برخی دیگر قابل تغییر نیستند با این حال اطلاع از آن‌ها می‌تواند به شما کمک کند درک بهتری از این بیماری داشته باشید.

علت ایجاد پوکی استخوان چیست؟

چه عواملی خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می‌دهند؟

از جمله عواملی که خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می‌دهند شامل موارد زیر هستند:

  • جنسیت

زنان نسبت به مردان بسیار بیشتر به پوکی استخوان مبتلا می‌شوند. زنان حداکثر توده استخوانی کمتری دارند و استخوان‌های کوچکتری نسبت به مردان دارند. در هر صورت شانس مردان نیز برای ابتلا به این بیماری قابل توجه است.

 

  • سن

با افزایش سن سرعت تخریب استخوان‌ها افزایش می‌یابد و ساخت استخوان‌های جدید نیز کند می‌شود. این به طور بالقوه‌ای می‌تواند شانس ابتلا به پوکی استخوان را افزایش دهد.

 

  • اندازه بدن

زنان و مردان لاغر و استخوانی در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به پوکی استخوان هستند، زیرا در مقایسه با زنان و مردان درشت اندام، استخوان کمتری برای از دست دادن دارند.

 

  • نژاد

تحقیقات نشان می‌دهند که زنان سفیدپوست و آسیایی بیشتر در معرض خطر هستند. مردان سفید پوست نیز در معرض خطر بیشتری نسبت به مردان آمریکایی، آفریقایی و مکزیکی تبار هستند.

 

  • سابقه خانوادگی

محققان دریافته‌اند که اگر یکی از والدین شما سابقه پوکی استخوان یا شکستگی لگن داشته باشد، خطر ابتلا به پوکی استخوان و شکستگی استخوان ممکن است افزایش یابد.

 

  • تغییرات هورمونی

سطح پایین برخی هورمون‌ها می‌تواند احتمال ابتلا به پوکی استخوان را افزایش دهد. سطح پایین استروژن در زنان پس از یائسگی و سطح پایین تستوسترون در مردان از مهم‌ترین این موارد هستند.

 

  • رژیم غذایی

نقش تغذیه در پیشگیری و درمان پوکی استخوان غیر قابل انکار است. در تمامی سنین، رژیم غذایی کم کلسیم و ویتامین D می‌تواند خطر ابتلا به پوکی استخوان و شکستگی استخوان را افزایش دهد. رژیم غذایی دارای مقادیر زیاد از حد یا کم پروتئین ممکن است خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش دهد.

 

  • الکل

مصرف بیش از حد نوشیدنی‌های الکلی می‌تواند باعث افزایش شانس ابتلا به پوکی استخوان شود.

چه عواملی خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می‌دهند؟

عوامل مؤثر در ابتلا به پوکی استخوان

تحقیقات انجام شده نقش تغذیه در درمان و پیشگیری از پوکی استخوان را نشان می‌دهند. این به این معنی است که مصرف برخی از مواد خوراکی و خوردن و نوشیدن برخی از خوراکی‌ها می‌تواند باعث تسریع ابتلا شما به پوکی استخوان شود. برخی از مهم‌ترین این موارد شامل موارد زیر هستند.

  • مصرف زیاد غذا‌های شور

میزان سدیم بالای موجود در غذا‌ها می‌تواند باعث شود بدن شما کلسیم از دست بدهد و در نهایت منجر به پوکی استخوان شود. بنابراین سعی کنید میزان مصرف غذا‌های فرآوری شده، غذا‌های کنسروی و نمک اضافه شده به غذا‌هایی که هر روز می‌خورید را محدود کنید. برای اطلاع از اینکه آیا غذایی سدیم بالایی دارد یا خیر، به برچسب اطلاعات تغذیه‌ای آن نگاه کنید. اگر ۲۰٪ یا بیشتر برای درصد ارزش روزانه ذکر شده باشد، سدیم بالایی دارد. سعی کنید بیش از ۲۳۰۰ میلی‌گرم سدیم در روز مصرف نکنید.

 

  • الکل

مصرف بیش از حد الکل یکی از مهم‌ترین ریسک فاکتور‌های ابتلا به پوکی استخوان به حساب می‌آید.

 

  • کافئین

قهوه، چای و نوشابه (سودا) حاوی کافئین هستند که ممکن است جذب کلسیم را کاهش داده و به پوکی استخوان کمک کند. این نوشیدنی‌ها را در حد اعتدال مصرف کنید.

 

  • قهوه/چای

نوشیدن بیش از سه فنجان قهوه در روز ممکن است در جذب کلسیم اختلال ایجاد کند و باعث پوکی استخوان شود.

عوامل مؤثر در ابتلا به پوکی استخوان

علائم پوکی استخوان چیست؟

جالب است بدانید که پوکی استخوان یک بیماری «خاموش» نامیده می‌شود زیرا معمولاً تا زمانی که استخوان شکسته نشود، هیچ علامتی ندارد. علائم شکستگی مهره‌ها (ستون فقرات) شامل کمردرد شدید، کاهش قد یا ناهنجاری‌های ستون فقرات مانند قوز کمر است؛ همچنین در صورتی که پوکی استخوان شدید شود ممکن است به طور خود به خودی یا در اثر موارد زیر دچار شکستگی شوید.

  1. زمین خوردن‌های جزئی مانند افتادن از ارتفاع‌ایستاده که معمولاً باعث شکستگی استخوان سالم نمی‌شود.
  2. فشار‌های طبیعی مانند خم شدن، بلند کردن یا حتی سرفه کردن.

 

بیشتر بخوانید: علائم پوکی استخوان و شيوه‌های مقابله با آن

آیا افراد در سنین پایین دچار پوکی استخوان می‌شوند؟

اگرچه ابتلای کودکان و نوجوانان به پوکی استخوان نادر است اما این اتفاق در مواردی می‌افتد که آن را تحت عنوان پوکی استخوان نوجوانان می‌شناسند. پوکی استخوان در کودکان و نوجوانان به طور عمده‌ای ناشی از یک بیماری یا بیماری زمینه‌ای یا دارو‌هایی است که کودک مصرف می‌کند.

کلسیم مورد نیاز بدن روزانه چقدر است؟

مقدار نیاز كلسیم بستگی به سن دارد.  

 

سن مقدار کلسیم پیشنهادی
0 تا 6 ماه 200 میلی گرم
7 تا 12 ماه 260 میلی گرم
1 تا 3 سال 700 میلی گرم
4 تا 8 سال 1000 میلی گرم
9 تا 18 سال 1300 میلی گرم
19 تا 50 سال 1000 میلی گرم
51 تا 70 سال(مردان) 1000 میلی گرم
51 تا 70 سال(زنان) 1200 میلی گرم
71 سال به بالا 1200 میلی گرم

مصرف کلسیم تا چه اندازه در درمان پوکی استخوان تاثیر دارد؟

کلسیم و ویتامین D بخشی از ماتریکس معدنی استخوان را به صورت فسفات کلسیم(کریستال‌های هیدروکسی آپاتیت) تشکیل می‌دهند و برای استحکام استخوان مورد نیاز هستند. به همین دلیل نیز در صورتی که کلسیم شما کاهش پیدا کند شانس بیشتری برای ابتلا به پوکی استخوان خواهید داشت. در نتیجه بسیار مهم است که مقادیر کافی از کلسیم را مصرف کنید.

 

بهترین راه برای دستیابی به مصرف کافی کلسیم، رعایت یک رژیم غذایی سالم و مصرف غذا‌های غنی از کلسیم مانند لبنیات، ماهی، حبوبات، میوه‌ها و سبزیجات هستند. با این حال در صورتی که منابع غذایی کافی نباشند می‌توانید از مکمل‌های کلسیم نیز استفاده کنید.

بهترین روش جلوگیری از پوکی استخوان

موارد زیادی وجود دارند که می‌توانند بر روی سلامت استخوان‌های شما تاثیر بگذارند. این در واقع به این معنی است که می‌توانید با برخی از روش‌ها و تغییراتی در سبک زندگی خود از پوکی استخوان جلوگیری کنید. برخی از مهم‌ترین این روش‌ها شامل موارد زیر هستند.

  • ورزش منظم

ورزش منظم در کنار فواید بسیاری که برای بدن دارد می‌تواند از بروز پوکی استخوان نیز جلوگیری کند. توصیه می‌شود افراد بزرگسال بین ۱۹ تا ۶۴ سال در هر هفته حداقل ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه فعالیت هوازی با شدت متوسط، مانند دوچرخه‌سواری یا پیاده‌روی سریع داشته باشند، همچنین ورزش‌های تحمل وزن و ورزش‌های مقاومتی می‌توانند به طور ویژه‌ای باعث تقویت استخوان‌ها شوند و از بروز پوکی استخوان جلوگیری کنند.

 

  • تغذیه سالم

جالب است بدانید که نقش تغذیه در پیشگیری از پوکی استخوان بسیار پررنگ‌تر از موارد دیگر است. داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل برای همه توصیه می‌شود. این رژیم غذایی می‌تواند به جلوگیری از بسیاری از بیماری‌های جدی، از جمله بیماری‌های قلبی، دیابت و بسیاری از انواع سرطان و همچنین پوکی استخوان کمک کند.

 

کلسیم برای حفظ سلامت استخوان‌ها مهم است. بزرگسالان روزانه به ۷۰۰ میلی‌گرم کلسیم نیاز دارند که باید بتوانید آن را از رژیم غذایی روزانه خود دریافت کنید. در صورتی که منابع غذایی نتوانند این مقدار را برای شما تأمین کنند ضروری است که به سراغ مکمل‌های کلسیم بروید.

 

  • ویتامین D

ویتامین D برای سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها مهم است زیرا به بدن شما در جذب کلسیم کمک می‌کند. همه بزرگسالان باید روزانه ۱۰ میکروگرم ویتامین D مصرف کنند. دریافت ویتامین D کافی از غذا‌ها به تنهایی می‌تواند دشوار باشد. بنابراین، مصرف روزانه یک مکمل حاوی ۱۰ میکروگرم ویتامین D توصیه می‌شود.

 

  • ترک سیگار و الکل

کاهش مصرف و یا قطع مصرف الکل و سیگار می‌تواند به طور مفیدی خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش دهد.

بهترین روش جلوگیری از پوکی استخوان

برای پیشگیری از پوکی استخوان چه رژیم غذایی مناسب است؟ 

رژیم غذایی متعادل و مناسب در پیشگیری از پوكی استخوان چیست؟ تغذیه مناسب نقش مهمی در قدرت و سلامت استخوان‏‌ها دارد. كلسیم باعث سختی و استحكام استخوان‏‌ها می‏گردد به همین دلیل باید از غذاهایی كه سرشار از كلسیم هستند زیاد استفاده كرد. شما روزانه به 700 میلی‏‌گرم كلسیم احتیاج دارید و اگر به نوزاد خود شیر می‏دهید 550 میلی‏‌گرم كلسیم به نیاز روزانه اضافه می‏شود. از جمله غذاهایی که برای جلوگیری از پوکی استخوان مناسب است عبارتند از:
  • شیر و فرآورده‌‏های آن 
شیر(پرچرب و بدون چربی) یكی از منابع غنی از كلسیم است. لبنیات مانند ماست و دوغ و پنیر و كشك نیز سرشار از كلسیم می‏باشند. خوشبختانه فرآورده‏‌های كم‌‏چرب هم به همان مقدار و گاهی بیشتر از فرآورده‌‏های پرچرب دارای كلسیم می‏‌باشند. نوجوانان و بزرگسالان تا 24 سال و زنان شیرده باید روزانه 4-3 وعده (هر وعده معادل یك لیوان) در روز شیر بخورند.
 
در صورت عدم تحمل شیر، ماست و پنیر و كشك  جایگزین‏‌های خوبی هستند. یک پیاله‏ ماست یا دو قطعه پنیر (اندازه دو قوطی كبریت) تقریباً معادل یك لیوان شیر كلسیم دارند. در افرادی كه نمی‏توانند از مواد حاوی كلسیم استفاده كنند یا غذاهای كلسیم دار به مقدار كافی نمی‏خورند باید قرص كلسیم تجویز شود. 
 
  • ویتامین D 
ویتامین D باعث جذب كلسیم از روده و باز جذب مجدد آن توسط كلیه‌‏ها می‏شود. ویتامین D در افراد سالم چندین ماه در كبد ذخیره می‏شود. ویتامین D مورد نیاز بدن از دو منبع تأمین می‏شود، منبع غذایی و تابش آفتاب به پوست. غذاهای حاوی ویتامین D، ماهی‌‏های چرب(ساردین، تون)، جگر و تخم مرغ می‏‌باشد.
 
در برخی از كشورها به شیر و كره گیاهی نیز ویتامین D اضافه می‏شود. نیاز روزانه كودكان و بزرگسالان به ویتامین 400 D واحد و افراد مسن 800 واحد می‏باشد. قرص‌‏های ویتامین D برای افرادی كه به آفتاب دسترسی ندارند یا اختلال تغذیه‌‏ای دارند یا افرادی كه بعلت بیماری كلیه‌‏هایشان قادر به جذب مجدد ویتامین D نیست، همچنین برای افراد مسن نیز تجویز می‏شود.
 
  • سبزی‌‏ها
یك وعده سبزی به اندازه 100 گرم سبزی خام یا 200-150 گرم سبزی پخته، 50 گرم كاهو یا 100 گرم سالاد مخلوط می‏باشد. روزانه 4-3 وعده سبزی بخورید.
 
  • شیرینی‌‏ها 
شیرینی را به مقدار كم مصرف كنید، خیلی از آنها در خود چربی دارند. چنانچه از دسر استفاده می‏كنید، تكه‌ه‏ای كوچك بخورید. از دسرهایی كه منبع خوب كلسیم هستند در تركیبات آنها شیر یا ماست بكار رفته استفاده كنید(بستنی یا ماست‏‌های میوه‏ای) روزانه 5/1 لیتر آب (7-6 لیوان) بنوشید به جای آب یا شیر از كولاها استفاده نكنید. استخوان‏‌های ما علاوه بر كلسیم به ویتامین‌‏ها، مواد معدنی و سایر مواد دیگر نیاز دارد. بنابراین یك رژیم مناسب باید همه گروه‏‌های غذایی را در بر گیرد. 
 
بطور خلاصه  
  •  روزانه 4-2 قسمت شیر یا فرآورده‌‏های آنرا بخورید.
  • گوشت زیاد نخورید.
  • از سیگار و الكل استفاده نكنید.(سیگار باعث اختلال در رشد سلو‏های سازنده استخوان می‏شود و الكل باعث دفع كلسیم از بدن می‏گردد)
  • نمک زیاد مصرف نكنید.

برای پیشگیری از پوکی استخوان چه رژیم غذایی مناسب است؟

املاح ضروری برای سلامت استخوان‌ها

در ساختمان استخوان‌ها مقادیر قابل توجهی از املاح و مواد معدنی وجود دارد که در استحکام استخوان‌ها نقش مهمی ایفا می‌کنند. برخی از مهم‌ترین این املاح شامل موارد زیر هستند.

  • کلسیم

کلسیم مهم‌ترین املاح مورد نیاز استخوان‌ها است. این ماده معدنی در هر بار جذب نمی‌تواند بیش از ۵۰۰ میلی گرم جذب شود به همین دلیل نیز لازم است کلسیم را در بازه‌های مختلف استفاده کنید. همچنین در حالت طبیعی میزان طبیعی کلسیم مورد نیاز بدن شما باید توسط رژیم غذایی تأمین شود با این حال اگر دارای کمبود کلسیم هستید لازم است از مکمل‌های کلسیم استفاده کنید.

 

  • منیزیم

بدن شما به ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلی گرم منیزیم در هر روز نیاز دارد. این مقدار ممکن است توسط غذا‌های روزانه تأمین نشود. به همین دلیل نیز می‌توانید از مکمل‌ها استفاده کنید. به طور معمول میزان منیزیم موجود در مولتی ویتامین‌ها می‌تواند نیاز بدن را برطرف کند با این حال اگر با کمبود شدید منیزیم رو به رو باشید احتمال دارد پزشک به شما توصیه کند از مکمل‌های جداگانه منیزیم با دوز بالاتر استفاده کنید.

 

  • بور

بور دارای نقش مهمی در سلامت و استحکام استخوان‌های شما است. این در حالی است که میزان نرمال بور در بدن شما کم است و بدن به مقادیر زیادی از این عنصر نیاز ندارد.

 

  • سیلیسیم

سیلیسیم برای رشد تاندون‌ها، استخوان‌ها و رباط‌ها ضروری است. در صورتی که دارای کمبود سیلیسیم هستید مصرف روزانه ۲۵ تا ۵۰ میلی گرم سیلیسیم می‌تواند کمک‌کننده باشد.

املاح ضروری برای سلامت استخوان‌ها

برای تقویت استخوان ها چه بخوریم؟ 

چگونه تغذیه بر روی استخوان‌‏ها مؤثر است؟ دو سوم بافت استخوان از كلسیم و مواد معدنی تشكیل شده است. در اوایل زندگی(نوزادی و كودكی، جوانی) چون استخوان‌‏ها به سرعت در حال رشد می‌‏باشند نیاز به كلسیم زیادی دارند، همچنین در دوران میانسالی و سالمندی دریافت كلسیم كافی اهمیت دارد چون از برداشت ذخیره آن از استخوان‏‌ها، جلوگیری می‏شود.

بهترین غذا برای جوش خوردن استخوان

علاوه بر پیشگیری، نقش تغذیه در درمان پوکی استخوان نیز حائز اهمیت است. یکی از بهترین غذا‌هایی که مصرف آن به طور موثری بر روی سلامت استخوان‌های شما تاثیر می‌گذارد ماهی است. ماهی‌های ساردین و سالمون دارای مقادیر زیادی از کلسیم هستند، همچنین انواع ماهی‌های چرب مانند سالمون، ماهی خال مخالی، ماهی تن و ساردین دارای مقادیر قابل توجهی از ویتامین D هستند که می‌تواند در سلامت استخوان‌ها نقش داشته باشد.

 

همچنین غذا‌های گوشتی یکی از مواردی هستند که نیاز است به میزان مصرف آن‌ها توجه کرد تا بتوان از پوکی استخوان جلوگیری کرد. جالب است بدانید که پوکی استخوان بیشتر در افراد مسن ایجاد می‌شود و این در حالی است که بسیاری از افراد میزان کافی پروتئین را در رژیم غذایی خود دریافت نمی‌کنند. از طرف دیگر مصرف بیش از حد گوشت و پروتئین نیز می‌تواند باعث از دست دادن کلسیم بدن شود و ابتلا به پوکی استخوان را تسریع کند.

بهترین غذا برای جوش خوردن استخوان

ویتامین‌های مورد نیاز برای استحکام استخوان‌ها

برخی از ویتامین‌ها وجود دارند که مصرف آن‌ها می‌تواند بر کاهش شانس ابتلا به پوکی استخوان بسیار موثر باشد. مهم‌ترین این ویتامین‌ها شامل موارد زیر هستند.

  • ویتامین D

ویتامین D برای جذب کلسیم در بدن ضروری است و در صورتی که در بدن شما مقادیر کافی از ویتامین D وجود نداشته باشد کلسیم کافی نیز در بدن شما جذب نخواهد شد و در نتیجه ممکن است به پوکی استخوان مبتلا شوید. ویتامین D به طور کلی با قرار گرفتن در معرض نور خورشید ساخته می‌شود و در بسیاری از غذا‌ها وجود ندارد. به همین دلیل نیز بسیاری از افراد با کمبود ویتامین D رو به رو هستند و لازم است از مکمل‌های ویتامین D استفاده کنند.

 

  • ویتامین K

هر فرد بالغ به مصرف ۱۵۰ میکروگرم ویتامین K در روز نیاز دارد. ویتامین K به اتصال کلسیم به استخوان‌ها کمک می‌کند و از این رو مقادیر پایین آن ممکن است با پوکی استخوان دارای ارتباط باشد.

بهترین میوه‌ها برای استحکام استخوان‌ها

اگر به دنبال استفاده از نقش تغذیه در پیشگیری و درمان پوکی استخوان هستید و می‌خواهید یک برنامه غذایی مناسب تنظیم کنید که بتواند به سلامت ماندن استخوان‌های شما کمک کند و از پوکی استخوان جلوگیری کند یکی از مواردی که باید آن را در رژیم غذایی خود بگنجانید میوه هاو سبزیجات هستند. میوه‌ها و سبزیجات زیر از مهم‌ترین مواردی هستند که لازم است مقادیر کافی از آن‌ها را مصرف کنید.

  1. کلم، شلغم، بامیه، کلم چینی، برگ خردل و کلم بروکلی: این سبزیجات منابع غنی از کلسیم به حساب می‌آیند.
  2. اسفناج، برگ چغندر، بامیه، محصولات گوجه فرنگی، کنگر فرنگی، موز سبز، سیب زمینی، سیب زمینی شیرین، کلم برگ، آلو و کشمش: این میوه‌ها و سبزیجات می‌توانند به عنوان منبع غنی از منیزیم مورد استفاده قرار بگیرند.
  3. محصولات گوجه فرنگی، آلو خشک، کشمش، سیب زمینی، اسفناج، سیب زمینی شیرین، پاپایا، پرتقال، آب پرتقال، موز و موز سبز: این خوراکی‌ها می‌توانند میزان کافی از پتاسیم را برای بدن شما تأمین کنند.
  4. فلفل قرمز، فلفل سبز، پرتقال، گریپ فروت، کلم بروکلی، توت فرنگی، کلم بروکسل، پاپایا و آناناس: این خوراکی‌ها دارای مقادیر قابل توجهی از ویتامین C هستند و باید مقادیر کافی از آن‌ها را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

بهترین میوه‌ها برای استحکام استخوان‌ها

بهترین مغز‌های استخوان ساز برای جلوگیری از پوکی استخوان

برخی از مغزیجات می‌توانند تأثیر بسیاری بر روی استحکام استخوان‌ها داشته باشند. برخی از مهم‌ترین مغز‌های استخوان ساز شامل موارد زیر هستند.

  • بادام درختی

بادام درختی سرشار از امگا ۳ و کلسیم و پروتئین است که به طور مستقیم بر روی سلامت و استحکام استخوان‌ها نقش دارند۲. گردو

گردو سرشار از مواد مغذی مانند امگا ۳، کلسیم، منیزیم، ویتامین B۱۲، ویتامین B۶، فسفر و فولات است که می‌توانند در جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان موثر باشند.

 

  • بادام زمینی

بادام زمینی سرشار از پروتئین، ویتامین‌ها، مواد معدنی مانند فسفر، آهن، کلسیم، چربی‌های سالم و فیبر است که بر روی سلامت استخوان‌ها تأثیر دارند.

 

  • بادام هندی

بادام هندی سرشار از کلسیم، منیزیم، آهن، روی و فولات است که می‌توانند برای سلامت استخوان بسیار مفید باشند. البته لازم است به این نکته توجه کنید که این مغز دارای کالری بسیار زیادی نیز هست که لازم است در هنگام مصرف به آن توجه کنید.

 

جمع‌بندی
پوکی استخوان یکی از مشکلات شایع به خصوص در افراد سالمند به حساب می‌آید. نقش تغذیه در درمان و پیشگیری از پوکی استخوان بسیار مهم است. مصرف مقادیر کافی از کلسیم، منیزیم، ویتامین D و مواد دیگر که بر سلامت و استحکام استخوان‌ها اثر گذارند می‌تواند به پیشگیری از پوکی استخوان کمک شایانی کند.


مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم
  • bonehealthandosteoporosis.org
  • osteoporosis.foundation
  • pmc.ncbi.nlm.nih.gov
  • niams.nih.gov
آخرین مقالات
انواع گروه خونی چیست؟

انواع گروه خونی چیست؟

۱۴۰۴/۰۴/۳۰ تعداد بازدید : ۳۱
تست تنفسی اوره چیست؟

تست تنفسی اوره چیست؟

۱۴۰۴/۰۴/۲۸ تعداد بازدید : ۳۲
آزمایش CRP چیست؟

آزمایش CRP چیست؟

۱۴۰۴/۰۴/۲۴ تعداد بازدید : ۵۳
آزمایش ویتامین دی چیست؟

آزمایش ویتامین دی چیست؟

۱۴۰۴/۰۴/۲۱ تعداد بازدید : ۳۰۴۷
آزمایش قبل از ازدواج

آزمایش قبل از ازدواج

۱۴۰۴/۰۴/۱۲ تعداد بازدید : ۱۷۰
آزمایش fbs چیست؟

آزمایش fbs چیست؟

۱۴۰۴/۰۳/۱۹ تعداد بازدید : ۲۱۸
آزمایش fsh چیست؟

آزمایش fsh چیست؟

۱۴۰۴/۰۳/۱۰ تعداد بازدید : ۳۵۹
روش‌های تشخیص ناباروری در زنان

روش‌های تشخیص ناباروری در زنان

۱۴۰۴/۰۳/۰۷ تعداد بازدید : ۱۵۰
آزمایش اسپرم چیست؟

آزمایش اسپرم چیست؟

۱۴۰۴/۰۳/۰۵ تعداد بازدید : ۱۶۰
پرسش و پاسخ نقش تغذيه در درمان و پيشگيری از پوكی استخوان
داشتن یک رژیم غذایی مناسب برای طولانی مدت می‌تواند تاثیر زیادی بر روی سلامت استخوان‌ها داشته باشد و از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری کند. استفاده از مقادیر کافی پروتئین، کلسیم و ویتامین D می‌تواند مفید باشد.
مهم‌ترین منبعی که می‌توانید کلسیم مورد نیاز خود را از آن دریافت کنید لبنیات است.

بله. نتیجه تحقیقات نشان می‌دهد که زنان پس از یائسگی شانس بسیار بیشتری برای ابتلا به پوکی استخوان دارند. به همین دلیل نیز مصرف مکمل‌ها پس از یائسگی برای زنان از اهمیت بیشتری برخوردار است.

ارسال نظر

دیدگاه

تماس با ما