پنجشنبه ۴ ارديبهشت ۱۳۹۳
تعداد بازدید کنندگان 3193197 نفر      کاربران حاضر 27 نفر
دسترسی کاربران : عضویت در سایت  | ورود به سایت
 
اینجا هستیدSkip Navigation Links : صفحه نخست : پرسش و پاسخ-مشاوره آزمايشگاهي



bullet پاسخ: با سلام،( IHC (Immuno HistoChemistryيك نوع رنگ آميزي اختصاصي بر روي برش هاي بافتي است. شما بايد از آزمايشگاهي كه بر روي نمونه شما آزمايش پاتولوژي انجام داده بلوك هاي پارافيني مربوط به نمونه خود را تحويل گرفته و همراه با برگه درخواست پزشك معالج به يكي از آزمايشگاه هايي كه اين آزمايش را انجام مي دهند مراجعه نماييد.
در صورت تمايل با مراجعه به سايت www.bcancer.net  مي توانيد ليست مراكز انجام دهنده را ملاحظه نماييد.
با تشكر، دكتر فرزانه شريفي (متخصص پاتولوژي آزمايشگاه مركزي فرديس)


bullet پاسخ: باسلام، اين 3 فاكتور براي افتراق بيماري هاي واكنش خوش خيم از بيماري هاي تومورال است و با توجه به اينكه ظاهرا جواب شما آماده شده ، بهتر است همراه با جواب آزمايش به پزشك معالجتان مراجعه نماييد.
با تشكر دكتر فرزانه شريفي (متخصص پاتولوژي آزمايشگاه مركزي فرديس)


bullet پاسخ: با سلام، آزمايشگاه مركزي فرديس در حال حاضر با دانشگاه آزاد قرارداد همكاري در بخش آموزش دارد و دانشجويان علوم آزمايشگاهي با معرفي نامه كتبي از دانشگاه آزاد مربوطه دوره كاورزي  خود را به طور رسمي در اين مركز سپري مي نمايند.
با تشكر



bullet پاسخ: باسلام، خون هم به صورت طبیعی و هم به دلایل بیماری ممکن است در پاپ اسمیر دیده شود. برای بررسی و افتراق این موارد از هم باید به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه نمایید. با تشکر دکتر فرزانه شریفی




bullet پاسخ: باسلام، hs CRP با استفاده از یک آنتی بادی که ایجاد کدورت (Turbid)  می کند مورد سنجش قرار می گیرد که تحت عنوان توربیدومتری نامیده می شود. بنابراین روش آزمایش  Immunoassay یا سنجش ایمنی است. اندازه گیری فعالیت آنزیم های کبدی از نوع شیمیایی که می تواند از نوع رنگ سنجی (کالیمتری) یا با استفاده از  کوآنزیم باشد، فتومتری هم در واقع رنگ سنجی است که در روش های شیمیایی استفاده می شود. باتشکر، دکتر ابراهیم جوادی(متخصص بیوشیمی بالینی و مسئول فنی آزمایشگاه مرکزی فردیس)


bullet پاسخ: باسلام، کم کاری تیروئید(هیپوتیروئیدیسم) دارای انواعی است اگر کمبود ید باعث کم کاری تیروئید شود طبیعی است، که با دریافت ید کم کاری از بین می رود. علت دیگر کم کاری بیماری های اتوایمیون مانند هاشیماتو یا به طور ژنتیکی نقص در سنتز هورمون های تیروئید وجود دارد، که فرد دچار کم کاری می شود. بنابراین زمینه ژنتیکی برای کم کاری تیروئید وجود دارد. اگر شخصی دچار هیپوتیروئیدیسم باشد احتمال شانس کم کاری برای فرزند هست ولی قطعی نیست، مصرف لووتیروکسین برای کم کاری ایجاد چاقی نمی کند. اگر نظر پزشک متخصص برای شما مصرف دارو می باشد بایستی دارو مصرف کنید.
دکتر ابراهیم جوادی(متخصص بیوسیمی بالینی، مسئول فنی آزمایشگاه مرکزی فردیس)


bullet پاسخ:
مقدار TSH 3.8 کم کاری محسوب نمی شود مگر هورمون های تیروئید T3, T4 کمتر از نرمال باشد که در آن صورت کم کاری ثانویه یعنی علت از هیپوفیز است بدون اندازه گیری T3 , T4  ایتم TSH 3.4 بیانگر کم کاری نمی باشد.
دکتر ابراهیم جوادی


bullet پاسخ: باسلام، میزان FSH  در طول ماه متغیر است و در این رابطه با پزشک متخصص زنان مشاوره نمایید.
باتشکر- دکتر ابراهیم جوادی


bullet پاسخ:
باسلام، شروع یائسگی و زمان آن با تغییرات هورمونی و دارای عوارض می باشد که بهتر است با پزشک متخصص زنان مشاوره نمایید.
باتشکر، دکتر ابراهیم جوادی ( متخصص بیوشیمی بالینی و مسئول فنی آزمایشگاه مرکزی فردیس)


bullet پاسخ: باسلام لطفا با توجه به برگه جواب آزمایش تان مشخص نمایید که مقادیر نرمال هر کدام از تست های شما چه میزان است؟ تا بتوان تفسیر مناسبی از جواب  آزمایش شما عنوان کرد. با تشکر دکتر مینا علیمحمدیان( مسئول فنی آزمایشگاه مرکزی فردیس)


bullet پاسخ: باسلام تعدادی از تست های آلرژِی در آزمایشگاه مرکزی فردیس موجود است. اگر  شما به منوی خدمات تخصصی آزمایشگاه قسمت آلرژی در سایت مراجعه نمایید لیست آزمایش های آلرژی را مشاهده می کنید. تعدادی از این تست ها بیمه است ولی تعدادی دیگر شامل بیمه نمی شود. با تشکر دکتر ابراهیم جوادی





bullet پاسخ: باسلام متاسفانه شما جواب پاپ اسمیر را ارسال نکرده اید، این جمله جواب پاپ اسمیر شما نیست و معنی آن این است: یک تست پاپ اسمیر تنها در غربالگری سرطان گردن رحم ارزش محدودی دارد.
باتشکر (دکتر فرزانه شریفی متخصص آسیب شناسی بالینی و تشریحی و مسئول فنی آزمایشگاه مرکزی فردیس)


bullet پاسخ: با سلام negative  به معنی منفی می باشد. باتشکر



bullet پاسخ: باسلام و احترام و آرزوی صحت و سلامت برای جنابعالی، مشکل شما به تشخیص دکتر معالجتان کولیت روده داده شده و درمان کولیت را برای شما انجام دادند حتما درمان تان را ادامه بدهید و تحت نظر پزشک باشید.
باتشکر دکتر مینا علیمحمدیان (متخصص علوم آزمایشگاهی بالینی، مسئول فنی آزمایشگاه مرکزی فردیس)


bullet پاسخ: باسلام در این مرکز شما می توانید پایان نامه خود را بگذرانید و از امکانان آن بهره مند شوید. شما باید به صورت حضوری مراجعه نمایید و درخواست خود را به رئیس آزمایشگاه مرکزی فردیس ارائه دهید.باتشکر


bullet پاسخ: باسلام، تا زمانی که لوح کیفیت به آزمایشگاه تقدیم نشود استقرار 15189 به تعویق افتاده است و فعلا در پی اخذ لوح کیفیت وزارت بهداشت هستیم. باتشکر دکتر محمدجوادغروی (رئیس آزمایشگاه مرکزی فردیس)


bullet پاسخ:  با سلام، فرزند هر پدر و مادری هنگام لقاح و به وجود آمدن سلول تخم، نیمی از ژن ها را از پدر و نیمی را از مادر به ارث می برد و اگر سابقه سرطان در خانواده پدری یا مادری دیده شده باشد می بایست بر اساس شجرنامه خانوادگی و آزمایش های مربوطه میزان ریسک خطر را مشخص نمود که البته مشاوره قدم نخست آن می باشد.
باتشکر- دکتر نکوییان(بیوتکنولوژی پزشکی)


bullet پاسخ: با سلام، 1- آزمایش های T3, T4.TSH تست های تیروئیدی است که برای بررسی عمل تیروئید در خون است.
2- BS آزمایش قند خون است که برای تنظیم قندخون درخواست می شود. 3- ANA برای بیماری های اتو ایمیون (بیماری هایی که سیستم ایمنی بدن را درگیر می کند) درخواست می شود. باتشکر، دکتر ابراهیم جوادی (متخصص بیوشیمی بالینی و مسئول فنی آزمایشگاه مرکزی فردیس)


bullet پاسخ: باسلام کاربر گرامی نتایج آزمایش شما رویت  شد، مشکلی بوده که بعد از ازدواج پیدا کرده بودید اما در حال حاضر بیماری شما برطرف گردیده است.
باتشکر،‌دکتر میناعلیمحمدیان ( متخصص علوم آزمایشگاهی و مسئول فنی آزمایشگاه مرکزی فردیس) 


bullet پاسخ: باسلام کاربر گرامی نتایج آزمایش شما رویت  شد، مشکلی بوده که بعد از ازدواج پیدا کرده بودید اما در حال حاضر بیماری شما برطرف گردیده است.
باتشکر،‌دکتر میناعلیمحمدیان ( متخصص علوم آزمایشگاهی و مسئول فنی آزمایشگاه مرکزی فردیس) 


bullet پاسخ:

نقش سرویکس ( دهانه رحم) در باروری، ایجاد محیط مغذی، و PH مناسب ( بیش از 7) برای اسپرم ها و محافظت آنها در برابر عوامل مخرب و تسهیل انتقال آنها به داخل رحم است. موکوس سرویکس درست قبل از تخمک گذاری تحت تاثیر هورمون استروژن، شدیدا افزایش یافته ( حتی خود شخص متوجه آن می شود) و  سیال و شفاف شده و خاصیت کشسانی زیادی به خود می گیرد. مشکلات سرویکال مسئول کمتر از 5 درصد موارد نازایی بوده و از طریق تست بعد از  نزدیکی Post coital test) PCT) مورد بررسی قرار می گیرد. PCT  تا 2 روز مانده به تخمک گذاری حدودا بین 14 قاعدگی صورت می گیرد. با تشکر

 

 



bullet پاسخ: با سلام و عرض تبریک سال نو، جواب پاپ اسمیر همسر شما نشان دهنده التهاب متوسط همراه با تغییرات واکنشی ثانویه به التهاب می باشد و خطرناک نبوده و جای نگرانی وجود ندارد.
با تشکر، دکتر فرزانه شریفی( متخصص پاتولوژی آزمایشگاه مرکزی فردیس)




bullet پاسخ: باسلام، این عبارت به معنی تغییرات خوش خیم سلولی است. دکتر فرزانه شریفی


bullet پاسخ: باسلام، البته شما جواب پاپ اسمیر را به طور کامل ایمیل نکرده اید، ولی با توجه به اینکه همسرتان مبتلا ست، در صورت عدم درمان ایشان احتمال ابتلا شما وجود دارد. در صورت عدم تمایل ایشان به درمان بهتر است همسرتان از کاندوم استفاده کند و شما واکسن HPV را تزریق کنید. جهت اطلاعات بیشتر با پزشک معالجتان مشورت نمایید. دکتر شریفی



bullet پاسخ: باسلام، برای خونریزی داخلی این آزمایش را انجام می دهند و اگر شرایط آزمایش را رعایت نکرده باشد(مانند خوردن گوشت، سبزیجات) آزمایش مثبت کاذب می شود. دکتر مینا علیمحمدیان(متخصص علوم آزمایشگاهی)



bullet پاسخ: باسلام، مقدار هورمون های تیروئیدی در حد نرمال است، نشان دهنده هاشیموتو و یا گریوز نمی باشد. مگر دارو مصرف کرده باشید. فقط آزمایش Anti Tpo بالا ست. که این آزمایش در هر دو بیماری ذکر شده افزایش می یابد. باتشکر- دکتر ابراهیم جوادی


bullet پاسخ: با سلام - بهتره بعد از اتمام قاعدگی استفاده بشه.
با تشکر- دکتر فرزانه شریفی(متخصص پاتولوژی آزمایشگاه مرکزی فردیس)


bullet پاسخ: با سلام،انجام آزمایش پاپ اسمیر ضرر ندارد. بین دو آزمایش پاپ اسمیر بهتر است حداقل 1 ماه فاصله باشد. فاصله زمانی کوتاه تر بین دو پاپ اسمیر برای بیمار مشکلی ایجاد نمی کند و برای دکتر پاتولوژیست که لام پاپ اسمیر را بررسی می کند ممکن است اشتباه تشخیصی ایجاد کند.
موفق باشید - دکتر فرزانه شریفی(متخصص پاتولوژی آزمایشگاه مرکزی فردیس)


bullet پاسخ: با سلام، احتمالا به دلیل عفونت، التهاب در نمونه شما زیاد بوده، در این مورد بهتر است بعد از درمان آزمایش تکرار شود تا سلول ها بهتر قابل بررسی باشند. موفق باشید - دکتر فرزانه شریفی(متخصص پاتولوژی آزمایشگاه مرکزی فردیس)


bullet پاسخ: با سلام بین دو آزمایش پاپ اسمیر بهتر است حداقل 1 ماه فاصله باشد. فاصله زمانی کوتاهتر بین دو پاپ اسمیر برای بیمار مشکلی ایجاد نمی کند و برای دکتر پاتولوژیست که لام پاپ اسمیر را بررسی می کند ممکن است اشتباه تشخیصی ایجاد کند.
با تشکر - دکتر فرزانه شریفی(متخصص پاتولوژی آزمایشگاه مرکزی فردیس)


bullet پاسخ: با سلام بین دو آزمایش پاپ اسمیر بهتر است حداقل 1 ماه فاصله باشد. فاصله زمانی کوتاهتر بین دو پاپ اسمیر برای بیمار مشکلی ایجاد نمی کند و برای دکتر پاتولوژیست که لام پاپ اسمیر را بررسی می کند ممکن است اشتباه تشخیصی ایجاد کند.
موفق باشید - دکتر فرزانه شریفی(متخصص پاتولوژی آزمایشگاه مرکزی فردیس)


bullet پاسخ: باسلام  تست پاپ اسمیر مثبت یا از لحاظ قارچ یا میکروب است که منظور عفونت در دستگاه تناسلی ست و یا  از لحاظ بدخیمی می باشد که در دو حالت باید با پزشک متخصص زنان مشورت کنید. 
با تشکر دکتر مینا علیمحمدیان (متخصص علوم آزمایشگاهی - مسئول فنی آزمایشگاه مرکزی فردیس)


bullet پاسخ: با سلام آزمایش های قبل از بارداری شامل آزمایش های ژنتیکی و انجام مشاوره ژنتیکی است البته در صورتی که قبل از ازدواج این کار انجام شده باشد دیگر نیازی به انجام آن نیست. آزمایش خون برای بررسی کم خونی مادر- آزمایش خون برای بررسی بیماری های ویروسی و انگلی مانند سرخجه - هرپس - سایتومگالوویروس و انگل توکسوپلاسما که  آزمایش TORCH نام دارد. (‌برای کسب اطلاعات بیشتر به بخش دانستنی های پزشکی سایت آزمایشگاه مرکزی فردیس مراجعه نمایید.) با تشکر


bullet پاسخ: باسلام تشخیص سرطان اندومتر با کورتاژ تشخیصی و انجام آزمایش بر روی نمونه بافتی حاصل از آن می باشد. نمونه گیری کورتاژ تشخیصی در بیمارستان ها انجام می شود ولی آزمایش روی بافت مربوطه در این آزمایشگاه انجام می شود.
باتشکر - دکتر فرزانه شریفی ( متخصص پاتولوژی آزمایشگاه مرکزی فردیس)


bullet پاسخ:  باسلام؛ IUD مانعی برای انجام تست پاپ اسمیر نیست و با وجود IUD می توان پاپ اسمیر انجام داد.
با تشکر دکتر فرزانه شریفی(متخصص پاتولوژی آزمایشگاه مرکزی فردیس)


bullet پاسخ: PDW  به معنای پهنه توزیع پلاکتی در خون می باشد. و مقدار نرمال آن از 17-9 fl  می باشد.
باتشکر،خانم مریم وکیلی(مسئول بخش هماتولوژی و انعقاد آزمایشگاه مرکزی فردیس) 


bullet پاسخ: با سلام بهتر است شما را فوق تخصص غدد ویزیت نماید.
با تشکر دکتر ابراهیم جوادی (متخصص بیوشیمی و مسئول فنی آزمایشگاه مرکزی فردیس)


bullet پاسخ: با سلام.
سيستاتين C، جديدترين بيوماركر ارزيابي عملكرد كليه، با حساسيت و اختصاصيت بسيار بالا در مقايسه با كراتينين سرم، جهت تشخيص زود هنگام بيماري هاي مزمن كليوي مي باشد. همچنين سيستاتين C، به عنوان يك  فاكتور پيشگويي كننده  نارسايي حاد قلبي (Acute Heart Failure(AHFدر تعيين ميزان مرگ و مير بيماران نقش مهمي را ايفاء مي نمايد.
جهت دريافت اطلاعات بيشتر به بخش مقالات علمي آزمايشگاهي سايت، قسمت مقالات كميته علمي پژوهشي آزمايشگاه مراجعه نماييد و مقاله مربوط به سيستاتينC را مطالعه نماييد
با تشكر


bullet پاسخ: باسلام. بيماري مورد نظر توكسوپلاسموز مي باشد كه يك بيماري انگلي محسوب مي گردد. در مورد همسر شما بايد با دقت بررسي گردد كه چه زماني و در ماه چندم بارداري به توكسوپلاسموز مبتلا گرديده است . زيرا به طور كلي اگر فردي در ماه ششم مبتلا به توكسوپلاسموز گردد نيازي به سقط جنين  نيست. درنتيجه بايد نتايج آزمايش همسر شما را به دقت مورد مطالعه قرار داد تا بتوان نتيجه قطعي را بيان نمود، شايد همسر شما در ماه هاي اول مبتلا گرديده باشد.لذا خواهشمند است نتايج آزمايش همسرتان را به ايميل آزمايشگاه كه در صفحه تماس با ما نمايه گرديده ارسال نماييد .

با تشكر
دكتر محمدجواد غروي (استاد انگل شناسي دانشگاه علوم پزشكي تهران، رئيس آزمايشگاه مركزي فرديس)


bullet پاسخ: باسلام در این آزمایشگاه نمونه گیری و انجام تست پاپ اسمیر بر روی آن انجام می گیرد. در پاپ اسمیر سرطان سرویکس قابل تشخیص است اما سرطان اندومتر را نمی توان با این روش تشخیص داد.
موفق و سلامت باشید.  دکتر فرزانه شریفی (متخصص پاتولوژی آمایشگاه مرکزی فردیس)


bullet پاسخ: EMA, CD45 و CD20 همه انواع مارکر های سلولی هستند. که معمولا برای تعیین بافت منشا تومور از این مارکر ها استفاده می شود. 
 CD45 در تومور هایی که از منشا سلول های خونساز( به غیر از گلبول های قرمز و پلاکت ها) هستند. یعنی گلبول های سفید، مثبت می شود و CD20 در تومور هایی که از منشا لنفوسیت های B هستند که یک نوع گلبول سفید است. با تشکر، دکتر فرزانه شریفی.



bullet پاسخ: سلام، در واژن به طور طبیعی یک نوع باکتری وجود دارد که بیماری زا نبوده و فلور نرمال محسوب می شود، در بعضی  موارد این باکتری جای خود را به باکتری دیگری می دهد که اصطلاحا shift in flora نامیده می شود. که این حالت ممکن است با ترشح همراه باشد و یا بدون علامت باشد. با تشکر، دکتر فرزانه شریفی


bullet پاسخ: با سلام رمز موفقیت آزمایشگاه مرکزی فردیس  1-هدف خدمت به مردم 2- هر روز به فکر ارتقا کیفیت آزمایش ها باشیم
3- برای مادیات و پول کار نکنیم 4- از آخرین تحولات و علوم تکنولوژی آزمایشگاهی مطلع باشیم و مقید به اجرای آن باشیم.
با تشکر دکترمحمدجوادغروی (رئیس آزمایشگاه مرکزی فردیس)


bullet پاسخ:
با سلام. كاربر عزيز آدرس آزمايشگاه در صفحه تماس با ما نمايه گرديده است. لطفا براي دريافت آدرس به اين صفحه مراجعه نماييد.

باتشكر


bullet پاسخ: باسلام، مقادیر آلکالین فسفاتاز و آنزیم های کبدی ذکر شده غیر طبیعی است و علت آن بایستی بررسی شود، درخواست MRI برای همین است. دکتر ابراهیم جوادی


bullet پاسخ: باسلام، آزمایش DNA از خون استفاده می شود. دکتر ابراهیم جوادی



bullet پاسخ: سلام، شما مبتلا به تب خال تناسلی هستید و برای درمان باید به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید. دکتر فرزانه شریفی


bullet پاسخ:

با سلام .آزمایش  anti tissue transglutaminase  براي تشخيص بيماري هايي نظير سلياك، ديابت تيپI( ديابت جوانان) و انواع مختلفي از آرتريت ها است و هيچ ارتباطي با كم كاري و عملكرد تيروئيد ندارد. شايد شما علائم باليني ديگري داشته ايد كه پزشك درخواست انجام اين تست را كرده است. 

دكتر ابراهيم جوادي ( دانشيار بيوشيمي دانشگاه علوم پزشكي تهران، مسئول فني آزمايشگاه مركزي فرديس)



bullet پاسخ: با سلام. افزايش پرولاكتين در خون مي تواند علت هاي مختلفي داشته باشد از جمله علت فارماكولوژيك يعني مصرف بعضي از داروها از جمله داروهاي آرام بخش، داروهاي ضد افزايش فشار خون، مانند متيل دوپا، دارو هاي ضد دوپامين و .. يا علت فيزيولوژيك مانند خواب، حاملگي، استرس هاي رواني و.. علت پاتولوژيك كه وجود تومور در هيپوفيز ، كم كاري تيروئيد و .. را مي توان نام برد. پرولاكتين به ميزان 44 در خون به احتمال زياد علت دارويي يا فيزيولوژيك دارد.اگر داراي عوارض باشد از جمله ترشح شير از سينه، اختلال در سيكل ماهانه كه بايستي به يك فوق تخصص غدد مراجعه كنيد،كه درمان آن بروموكريپتين و .. است. و در مورد FTI، هورمون هاي تيروئيديT و 4 Tدر خون عمدتا متصل به پروتئين از جمله TBGو آلبومين مي باشد.تقريبا 99.5 % 4 Tمتصل و 0.05% به صورت آزاد و T3نيز به همين صورت است. نقش و عمل بيولوژيكي هورمون هاي تيروئيد مربوط به بخش آزاد است. بنابراين براي بررسي و تشخيص پركاري و كم كاري تيروئيد بخش آزاد هورمون هاي تيروئيد از حساست بالايي برخوردار است. در گذشته چون بخش آزاد هورمون اندازه گيري نمي شد از   Free Thyroid Index )FTI)به عنوان شاخص بخش آزاد هورمون استفاده مي شد و بعضا در حال حاضر هم درخواست مي شود. اگر FTIنسبت به ميزان طبيعي بالا باشد دال بر پركاري تيروئيد و اگر FTIنسبت به ميزان طبيعي كمتر باشد نشان دهنده  كم كاري تيروئيد است .

دكتر ابراهيم جوادي( دانشيار بيوشيمي باليني دانشگاه علوم پزشكي تهران، مسئول فني آزمايشگاه مركزي فرديس)


bullet پاسخ: با سلام

آزمايشي براي اين مورد كه نشان دهد فرزند شما مبتلا به ديابت مي شود يا نه وجود ندارد، اين مورد ژنتيكي است، شما باردار شويد، احتمال دارد فرزندتان مبتلا به ديابت گردد و يا ممكن است سالم باشد و هيچ مشكلي نداشته باشد.

دكتر مينا عليمحمديان ( متخصص علوم آزمايشگاهي، مسئول فني آزمايشگاه مركزي فرديس)


bullet پاسخ: با سلام
كاربر عزيز، تست حاملگي را در هر زماني مي توان انجام داد و نيازي به شرايط خاص فيزيكي و ناشتا بودن ندارد.
با تشكر


bullet پاسخ: با سلام، هورمون رشد داراي اثرات متابوليكي و عمومي است . اثرات عمومي آن از طريق سوماتومدين ها اعمال مي شود. از جمله سوماتومدين IGf1است كه از كبد ترشح مي شود. اين فاكتور روي متابوليسم استخوان و غضروف اثر دارد . كمبود آن باعث نوعي كوتاهي قد مي شود. براي درمان بهتر است با فوق تخصص غدد مشاوره كنيد
با تشكر، دكتر جوادي( متخصص بيوشيمي باليني دانشگاه علوم پزشكي تهران،مسئول فني آزمايشگاه مركزي فرديس)


bullet پاسخ: با سلام، از تقسيم Hctبر تعداد RBC مي توان فهميد كه MCV درست محاسبه شده است.
با تشكر


bullet پاسخ:
با سلام، سندرم نارسايي ايمني( AIDS)، كه با كاهش سيستم ايمني همراه است، در بسياري از افراد چند هفته تا چند ماه پس از آلودگي با ويروس نشانه هايي از يك بيماري مشابه سرماخوردگي ظاهر مي شود كه يك تا دو هفته ادامه خواهد داشت و خودبه خود بهبود پيدا مي كند.
پس از اين مرحله ممكن است فرد آلوده براي ماهها يا سال ها قبل از بروز نشانه هاي بعدي آلودگي به ويروس هيچ نوع تظاهرات باليني نداشته باشد.
اغلب افراد تا يك ماه بعد از آلودگي داراي آنتي بادي ضد ويروس ايدز قابل تشخيص با آزمايش هاي جديد خواهند شد. تعداد بسيار زيادي از مردم تا 3 ماه پس از آلودگي داراي آنتي بادي ويروس ايدز مي شوند. اندازه گيري آنتي بادي يكي از شاخص هاي مهم در ارزيابي افراد آلوده مي باشد، كه اين آنتي بادي معمولا 12-4 هفته پس از عفونت ظاهر مي شود.آزمايش هاي ديگري براي تعيين آلودگي ، پيش از حضور آنتي بادي HIV در خون  و جود دارد، از جمله اين آزمايش، ‌آزمايش جست جوي p24آنتي ژن  و يا آزمايش PCR براي جستجوي توالي اسيد نوكلئيك ويروسي است. p24  آنتي ژن اصلي هسته مركزي HIV مي باشد و2 -1 هفته پس از عفونت با ويروس ظاهر مي شود. اين آنتي ژن در طي حالت هاي حاد بيماري قابل تشخيص ، در حالت نهفته غير قابل تشخيص و دوباره با پيشرفت بيماري ظاهر مي شود. شمارش مطلق لنفوسيت T و يا درصد آن ها اغلب براي تعيين شدت آلودگي كمك كننده مي باشد.
آزمايش الايزا با دستگاه Vidas انجام نمي گيرد،بلكه روش ELFA با اين دستگاه انجام مي شود.
 با تشكر ،  دكتر مينا عليمحمديان ( متخصص علوم آزمايشگاهي، مسئول فني آزمايشگاه مركزي فرديس)


bullet پاسخ: با سلام، در آزمايشگاه مركزي فرديس كاركنان به صورت سالانه جهت چكاپ، آزمايش هاي ذيل را انجام مي دهند:
CBC – HIV Ag/Ab – HCV Ag/Ab – HBs Ag/Ab – HBc Ab
در صورت نياز نيز آزمايش هاي تكميلي چون PCRانجام مي شود. براي پرسنل بخش خدمات آزمايش Stool exam هم انجام مي شود.
با تشكر



bullet پاسخ: با سلام هیپرپلازی اندومتر به معنی افزایش ضخامت مخاط رحم (اندومتر) در اثر تکثیر بافت غددی آن می باشد و تشخیص قطعی آن از طریق کورتاژ تشخیصی و انجام آزمایش بر روی نمونه حاصل از آن می باشد. هیپرپلازی اندومتر کاملا قابل درمان است و در صورت عدم درمان بعد از گذشت سال ها به سرطان رحم تبدیل می شود. بنابراین هیپرپلازی اندومتر با سرطان رحم فرق دارد. بعد از درمان می توانید برای بچه دار شدن اقدام کنید. فرم های ساده هیپرپلازی اندومتر با درمان دارویی قابل کنترل بوده و با بارداری منافاتی ندارد. البته همانطور که در بالا ذکر شد ابتدا باید در صورت صلاح دید پزشک معالج این تشخیص از طریق کورتاژ تشخیصی تایید شده و نوع آن تعیین می گردد.
باتشکر دکتر فرزانه شریفی (متخصص پاتولوژی آزمایشگاه مرکزی فردیس)


bullet پاسخ: با سلام.کم کاری غده تیروئید یا هیپوتیروئیدیسم به 2 حالت اولیه و ثانویه تقسیم می شود. نوع اولیه بیشتر متداول است و شایع ترین نوع اولیه یک بیماری اتوایمیون یا بیماری هاشیماتو است. که در این بیماری سیستم ایمنی آنتی بادی بر علیه اجزاء غده تیروئید ترشح می کند در نتیجه باعث اختلال در سنتز هورمون های تیروئید و فرد دچار کم کاری غده تیروئید می شود و معمولا خانم ها بیش از آقایان گرفتار این بیماری اتو ایمیون یا هاشیماتو می شوند. اما اینکه ژنتیک تا چه اندازه در ابتلا نوزادان تازه متولد شده به کم کاری تیروئید نقش دارد. بررسی و مقالات علمی نشان می دهد که از این 3 الی 4 هزار نوزاد متولد شده یک نوزاد دارای هیپوتیروئیدیسم مادرزادی است و 80 درصد نوزادان هیپوتیروئیدیسم مادرزادی موردی(Sporadic) بوده و هیچ گونه سابقه خانوادگی نداشتند و فقط    20-15٪ موارد کم کاری تیروئید مادرزادی دارای سابقه خانوادگی می باشند. لذا علت ارثی نقش کمتری در ابتلا نوزاد به  هیپوتیروئیدیسم یا کم کاری غده تیروئید دارد. بنابراین جای نگرانی کمتر است و بهتر است برای اطمینان بیشتر با یک پزشک فوق تخصص غدد مشاور نمایید.
با تشکر دکتر ابراهیم جوادی ( مسئول فنی آزمایشگاه مرکزی فردیس- دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران) 


bullet پاسخ: با سلام کیت مصرفی در آزمایشگاه مرکزی فردیس برای کورتیزول عبارت است از:
1- کیت کورتیزول از شرکت دیاسورین Diasorin بر روی دستگاه Liaison که اساس این دستگاه کمی لومینسانس است.
2- کیت کورتیزول از شرکت بیومریو Biomeriux بر روی دستگاه Vidas که اساس این دستگاه ELFA است.
کیت های دیاسورین از شرکت تجهیزات آزمایشگاهی زکریا ( آریا فارمد) و کیت های بیومریو از شرکت ماهان طب پرشیا (فرد آور) خریداری می شوند.
جهت اندازه گیری مقدار Basal هورمون صبح ها ناشتا از ساعت 6 تا قبل از ساعت 10 ( بهترین زمان 8 صبح) می باشد. در پاره ای موارد پزشکان جهت بررسی دقیق تر اندازه گیری مقدار هورمون در ساعات بعدازظهر ( معمولا 4 تا 6 عصر) را نیز توصیه می نماید.
لازم به ذکر است که به طور طبیعی این هورمون به مقدار ماکزیمم و صبح ها به مقدار مینیمم خود می رسد.
با تشکر


bullet پاسخ: با سلام ویروس HIV به دو گروه بزرگ HIV1و HIV2دسته بندی می شود. نزدیک به 55 ژنوم این دو از هم جدا است. بیشتر اوقات آنتی بادی ضد HIVدر خون بیمار با گذشت 3 ماه پس از ابتلا در خون پیدا می شود. در مواردی هم  آنتی بادی پس از 6 ماه ساخته می شود. بنابراین تکرار آزمایش پس از 6 ماه توصیه می شود. به دلیل تولید آنتی ژن P24 پیش از آنتی بادی در بدن می توان در مدت زمان کمتری (حتی در مرحله نبود نشانگان بیماری) از وجود عفونت آگاه شد و دوره پنجره از زمانی که هنوز آنتی بادی ضد ویروس در بدن قابل شناسایی نیست و حدود 6-3 ماه پس از آلودگی طول می کشد) را کاهش داد. میزان آنتی ژن P24 پس از 3-1 هفته پس از آلوده شدن بیمار در خون افزایش می یابد. از آزمایش P24 به عنوان یک آزمایش تاییدی بهره وری می شود. در صورت مثبت بودن نتیجه آزمایش نشان دهنده آلوده بودن بیمار به ویروس است. در صورت منفی بودن  آزمایش 2 احتمال وجود دارد. یا بیمار مبتلا نیست یا بیمار آلوده شده ولی میزان آنتی ژن P24 در بدن او کمتر از محدوده ای است که آزمایش را مثبت نشان دهد.
با تشکر، دکتر مینا علیمحمدیان (متخصص علوم آزمایشگاهی، مسئول فنی آزمایشگاه مرکزی فردیس)


bullet پاسخ: با سلام شما در ابتدا به آزمایشگاه مرکزی فردیس مراجعه و فرم درخواست کار را تکمیل نمایید. در صورت لزوم با شما تماس حاصل خواهد شد. با تشکر


bullet پاسخ: با سلام، طبق تکنیک اندازه گیری BHCG این آزمایشگاه که یک روش کمی لومینسانس می باشد مقادیر BHCG بالاتر از 200MIU/ml حاملگی مثبت و کمتر از 5/6درصد منفی و بین 5/6 تا 200 MIU/mlبرای اطمینان از مثبت و منفی بودن حاملگی باید 4-3 روز بعد تکرار شود، اگر مثبت باشد در این فاصله میزان BHCG افزایش و به بالاتر از MIU/ml 200 می رسد، و اگر منفی باشد در این مدت به زیر 10 کاهش می یابد. در ابتدا ممکن است میزان BHCGکم باشد ولی اگر حاملگی مثبت باشد بعد از 3 روز افزایش می یابد.
با تشکر(دکتر ابراهیم جوادی - متخصص بیوشیمی بالینی- مسئول فنی آزمایشگاه فردیس)


bullet پاسخ: با سلام پروتئین p24در سرم جهت اینکه مثبت است یا نه 3-2 هفته بعد از کار پر خطر(عفونی شدن) کافی است اگر بعد از 3 هفته آزمایش P24منفی باشد جای نگرانی نیست.
با تشکر (دکترابراهیم جوادی - متخصص بیوشیمی بالینی - مسئول فنی آزمایشگاه مرکزی فردیس)




bullet پاسخ: با سلام، كاربر عزيز سرم مورد نظر جهت انجام اين آزمايش اگر با رعايت زنجيره سرما انتقال پيدا كند، تغييري نمي كند.
در مورد استانداردهاي اين تست هم، فقط زمان نمونه گيري از مادر باردار بايد مد نظر قرار گيرد تا سن جنين بين هفته 10 الي 13 هفته و 6 روز از بارداري باشد.
با تشكر




bullet پاسخ: با سلام آزمایش تیروئید طبیعی می باشد. درنتیجه کاهش وزن شما از عملکرد تیروئید نیست. برای بررسی بیشتر لطفا با یک متخصص داخلی مشاوره نمایید.
با تشکر دکتر ابراهیم جوادی (متخصص بیوشیمی بالینی - مسئول فنی آزمایشگاه مرکزی فردیس)



bullet پاسخ: با سلام- روش کار دستگاه به شرح ذیل می باشد:
هرگاه بخواهیم نمونه به دستگاه بدهیم با Enter  کردن  menu روی گزینه Count  می رویم:
نمونه به مدت 5 الی 20 دقیقه روی روتاتور شیک شود سپس وارد صفحه مربوط به اطلاعات نمونه شده و اطلاعات مربوط به نمونه را وارد می کنیم. اولین خانه مربوط به IDیا شماره پذیرش می باشد. با اشاره گر های 4 جهت روی صفحه کیبورد سایر اطلاعات (نام و نام خانوادگی بیمار-جنسیت-سن-نام اپراتور و ...) را وارد می کنیم. پس از enter  کردن صفحه اصلی مجددا به طور کامل نمایان می شود. نمونه را به صورت عمودی پس از شیک کردن در زیر میله برده و کلید آبی رنگ Start را به آرامی فشار می دهیم. منتظر می مانیم تا دستگاه نمونه را بالا بکشد سپس میله دستگاه خود به خود بالا رفته و نمونه را از زیر دستگاه برداشته و درب آن را می بندیم. 40 الی 45 ثانیه بعد جواب پرینت می شود.


bullet پاسخ: با سلام-این مسئله بستگی به نمونه مورد آزمایش دارد(ادرار یا خون) در تمام تست حاملگی مقدار HCG (هورمون گنادوتروپین جفتی انسان) مورد سنجش قرار می گیرد. تست هایی که روی ادرار انجام می شود حساسیت و دقت کمتری نسبت به تست هایی که روی خون انجام می شود دارد و مدت زمان قاعدگی یا سیکل ماهانه خانم ها از 25-35 روز و به طور متوسط 28 روز است که در روز 14 از اولین روز خون روش یک تخمک از تخمدان آزاد می شود و وارد لوله رحم می شود. این تخمک 12-24 ساعت بعد از آزاد شدن زنده باقی می ماند و برای باروری بایستی اسپرم در این مدت وارد تخمک شود. بعد از همخوابی اسپرم ها به سوی رحم حرکت می کنند ومدت 7 روز می تواند زنده باقی بماند یعنی اگر 7 روز قبل از تخمک گذاری نزدیکی صورت گیرد می تواند ایجاد باروری کند. وقتی اسپرم با تخمک برخورد کند تخمک بارور می شود و بعد به سوی رحم حرکت می کند و بعد از 6-12 روز به دیواره رحم متصل می شود. بعد از تشکیل جفت شروع به ترشح HCG می کند که میزان این از فردی به فرد دیگر فرق می کند. تقریبا 8-9 روز بعد از تخمک گذاری یا روز بیست و سوم از اولین روز خون روش تست حاملگی خون می تواند مثبت باشد ولی تست ادراری دو هفته بعد از تخمک گذاری یا روز 28 می تواند مثبت بودن را نشان دهد. بهترین زمان سنجش با تست ادراری هنگامی است که تاریخ پریودی باشد اما فرد پریود نشده است. نتیجه مثبت قابل اعتماد است. نتیجه منفی کمتر قابل اعتماد است و بایستی 3-4 روز بعد آزمایش دوباره تکرار شود زیرا ممکن است تخمک گذاری دیرتر از موعدی که محاسبه کرده اید اتفاق افتاده و هنوز فرد در اوایل بارداری باشد.
با تشکر- دکتر ابراهیم جوادی (متخصص بیوشیمی- مسئول فنی آزمایشگاه مرکزی فردیس)  


bullet پاسخ: باسلام- اگر مشکل خاصی ندارید با توجه به اینکه 6 ماه پیش هم آزمایش هورمون های تیروئید دادید نیازی به آزمایش جدید نیست اما اگر مشکلی از ناحیه تیروئید دارید با فوق تخصص غدد در میان بگذارید.
باتشکر- دکترابراهیم جوادی(متخصص بیوشیمی و مسئول فنی آزمایشگاه مرکزی فردیس)


bullet پاسخ: با سلام،‌ عفونت در دختران همراه با سوزش و خارش و  ترشحات زرد رنگ و پنیری شکل است که نشان دهنده عفونت ادراری در دستگاه تناسلی می باشد. در صورت مشاهده با پزشک متخصص مشورت نمایید.
با تشکر،‌دکتر میناعلیمحمدیان(متخصص علوم آزمایشگاهی،مسئول فنی آزمایشگاه مرکزی فردیس)


bullet پاسخ: با سلام، لطفا با پزشک مشورت نمایید. با تشکر



bullet پاسخ: با سلام، کاربر عزیز شما باید با یک متخصص پوست مشاوره نمایید. با تشکر


bullet پاسخ: با سلام - خیر مشکلی نیست - حتما شما باید با پزشک زنان مشورت کنید و آزمایشاتی که پزشک متخصص درخواست می کند را حتما انجام دهید. باتشکر دکتر علیمحمدیان متخصص علوم آزمایشگاهی


bullet پاسخ: باسلام- مشاهده موارد ذکر شده در پاپ اسمیر به هیچ وجه سرطان محسوب نمی شود و اصلا جای نگرانی نیست.
باتشکر- دکتر فرزانه شریفی(متخصص پاتولوژی آزمایشگاه مرکزی فردیس) 


bullet پاسخ: باسلام- احتمالا شما مشکل در تخمک گذاری دارید البته بیماری خطرناکی نیست و بهتر است به متخصص زنان مراجعه نمائید.
باتشکر دکتر فرزانه شریفی(متخصص پاتولوژی آزمایشگاه مرکزی فردیس)


bullet پاسخ: باسلام - برحسب سن و شرایط بیمار ممکن است هنگام کورتاژ نمونه زیادی خارج نشود. بهتر است با پزشک معالج خودتان مشورت نمایید. باتشکر دکتر فرزانه شریفی(متخصص پاتولوژی آزمایشگاه مرکزی فردیس)


bullet پاسخ: با سلام - برای تشخیص بیماری سیلیاک و سندرم های سوء جذب استفاده می شود.
باتشکر-دکتر مینا علیمحمدیان(متخصص علوم آزمایشگاهی-مسئول فنی آزمایشگاه مرکزی فردیس)


bullet پاسخ: باسلام- بهتر است 3-4 شب قبل از انجام پاپ اسمیر نزدیکی نداشته باشید.
با تشکر دکتر فرزانه شریفی(پاتولوِژیست آزمایشگاه مرکزی فردیس)


bullet پاسخ: با سلام در حاملگی خارج رحم ساک حاملگی در خارج از حفره رحم تشکیل می شود و معمولا با آزمایش بافت خارج شده از رحم را نمی توان تشخیص داد. در جواب آزمایش تغییراتی که در اثر حاملگی خارج رحم در مخاط رحم(اندومتر) ایجاد می شود توضیح داده شده است و نکته مهمی در آن ملاحظه نمی شود.
با تشکر - دکتر فرزانه شریفی(متخصص پاتولوژی آزمایشگاه مرکزی فردیس)


bullet پاسخ: با سلام-احتمالا منظور شما( CA125  (Cancer Antigen 125 می باشد. که این آنتی ژن توسط سلول های طبیعی تولید نمی شود بلکه  توسط سلول های اپی تلیال سرطان تخمدان تولید می شود.  CA125 در سلول های نرمال بافت آندومتریال مایع رحم حضور دارد و وارد جریان خون نمی شود(به جز در فاصله تخریب). سطح سرمی ممکن است با آندومتریوز 2 برابر شود در 3 ماهه اول بارداری نیز ممکن است بالا رود. در شرایط غیر بدخیم مثل حاملگی کیست های تخمدانی نیز افزایش می یابد. FDA  این آزمایش را جهت ردیابی در مرحله درمان در بیماران مبتلا به سرطان تایید می کند.
باتشکر-دکتر مینا علیمحمدیان(متخصص علوم آزمایشگاهی-مسئول فنی آزمایشگاه مرکزی فردیس)



bullet پاسخ:  باسلام کاربر عزیز جواب آزمایش پاپ اسمیر شما کاملا طبیعی و سالم است. سلامت و موفق باشید. دکتر فرزانه شریفی


bullet پاسخ:

نقش سرویکس ( دهانه رحم) در باروری، ایجاد محیط مغذی، و PH مناسب ( بیش از 7) برای اسپرم ها و محافظت آنها در برابر عوامل مخرب و تسهیل انتقال آنها به داخل رحم است. موکوس سرویکس درست قبل از تخمک گذاری تحت تاثیر هورمون استروژن، شدیدا افزایش یافته ( حتی خود شخص متوجه آن می شود) و  سیال و شفاف شده و خاصیت کشسانی زیادی به خود می گیرد. مشکلات سرویکال مسئول کمتر از 5 درصد موارد نازایی بوده و از طریق تست بعد از  نزدیکی Post coital test) PCT) مورد بررسی قرار می گیرد. PCT  تا 2 روز مانده به تخمک گذاری حدودا بین 14 قاعدگی صورت می گیرد. با تشکر

 




پرسشگر:
پرسش:*
کد امنیتی:*
 

نام کاربری:
رمز عبور:
عضویت در سایت | رمز عبور را فراموش کردم
نظر شما درباره سايت ازمايشگاه چيست ؟




تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به آزمایشگاه مرکزی فردیس می باشد